Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου



Ο ραδιοφωνικός σταθμός FLASH 96 και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού  συνεργάζονται για την προβολή και υποστήριξη του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου».  Στόχος του θεσμού είναι οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές, που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και  μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα..  Στο «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», που φέτος βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του και διαρκώς κερδίζει έδαφος,  συμμετέχουν συνολικά 178 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη τη χώρα. 

Ο διαγωνισμός  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείο Περιβάλλοντος, του ΤΕΙ Ηπείρου, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ενώ υποστηρίζεται από Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες και άλλους φορείς. Χορηγοί του Βραβείου είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Λεβέντη. 

Tην Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012,  o ραδιοφωνικός σταθμός FLASH 96 ως χορηγός επικοινωνίας  θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της εκπομπής «Πόλη και Περιβάλλον» του δημοσιογράφου Αργύρη  Δεμερτζή, από τις 1 έως 2 μμ, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» και στα σχολεία που συμμετέχουν . Επί πλέον θα παρουσιάζει ραδιοφωνικά σποτ με τις δραστηριότητες σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό . 

Με την οργανωτική ευθύνη των Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Γεωγραφίας και Χριστίνας Νομικού Δασκάλας, Θεολόγου – Κοινωνιολόγου, αντίστοιχα Προέδρου και Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την επιμέλεια δασκάλων, καθηγητών και μαθητών, 15 σχολεία  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις πρώτες τρεις ωριαίες εκπομπές της ραδιοφωνικής ενημερωτικής καμπάνιας του FLASH 96 

Πληροφορίες : Κατερίνα Στεμπίλη,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 2, Fax: 210 3225240 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου