Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γιώργου Αναστασιάδη, Φωτογραφίες

Ο Γιώργος Αναστασιάδης  παρουσιάζει στον ΕΥΜΑΡΟ (Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι, τηλ.210 6207824, evmarosart@gmail.com ) ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αιθιοπία , όπου εργάζεται συχνά προσφέροντας ως παιδίατρος εθελοντική εργασία  με το σύλλογο lalibella   

           Να τι γράφει  το σκεπτικό της Έκθεσης («ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ: Οδοιπορικό στην Αιθιοπία»):

«Υπάρχουν κόσμοι που σηκώνονται μέσα από το φως και τη σκιά, μέσα από τους κώδικες της φωτογραφικής τέχνης, σ’ αυτήν την έκθεση. Ο συμβολισμός του βλέμματος, των χεριών, του προσώπου, της αφής, του χρόνου, του πόνου, της θλίψης, της χαράς, περιγράφονται και καταγράφονται στην εικόνα και στο χάδι του φωτογράφου. Είναι ένα παιχνίδι όπου το συναίσθημα του ενός γίνεται αίσθηση του άλλου… Ένα βήμα παραπάνω φορτίζει το συναίσθημα και ωθεί στο επόμενο βήμα… Ο αποδέκτης της εικόνας, ο θεατής, ταυτίζεται με το θέμα, τον αφορά. Το σύμβολο, είναι ο πυρήνας της παρέμβασης του θεατή – αποδέκτη, που το αντιλαμβάνεται με θετικούς και αρνητικούς συνειρμούς, δημιουργώντας ο ίδιος εικόνες, προσθέτοντας τη δική του αλήθεια! "

Ο Γιώργος Αναστασιάδης έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως στις Κεντρικές Εκδηλώσεις της Ε.Φ.Ε. μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της «Φωτοσυγκυρίας» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σημαντική επίσης υπήρξε η συμμετοχή του στη Διεθνή Biennale 2006 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με θέμα τους «Φθεγγόμενους Λίθους της Ελλάδας».

Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς Φωτογραφίας στη χώρα μας και στο εξωτερικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου