Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

3ηΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚo ΠΟΔΗΛΑΤo ΔΙΑΔΡΟΜή


            


Η ΜΟnuΜΕΝΤΑ www.monumenta.org  και ο Γιώργος Αμυράς οργανώνουν την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚo ΠΟΔΗΛΑΤo ΔΙΑΔΡΟΜή, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στις 11:30. Με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κέντρου Αμπελοκήπων, με τη συνεργασία της εφημερίδας Πράσινο Ποντίκι και xορηγό επικοινωνίας το Forfree! Στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚo ΠΟΔΗΛΑΤo ΔΙΑΔΡΟΜή θα ξεκινήσουμε από το Άστρον(Κηφισίας 37), θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη λεωφόρο Πατησίων, για να  καταλήξουμε στο κτήμα Δρακοπούλου.

Αυτή τη φορά  τρέχουμε για να σωθούν δύο μνημεία της Αθήνας, o κινηματόγραφος Άστρον στους Αμπελόκηπους και το Κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια.

Ο κινηματογράφος Άστρον, έργο του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη στη δεκαετία του 1950, δεν χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΤ , όμως εμείς προσπαθούμε η απόφαση αυτή να μην υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το πολύπαθο κτήμα Δρακοπούλου, στην Πατησίων, ένας χώρος πρασίνου με αξιόλογα κτήρια, που έχουν υποστεί κατεδαφίσεις και εμπρησμούς, χρειάζεται την ενεργοποίηση μας για την προστασία του.

Η διαδρομή  μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε περιοχές της Αθήνας που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι λεωφόροι Αλεξάνδρας και Πατησίων είναι γεμάτες  σπουδαία δείγματα του νεοκλασικισμού και της δεκαετίας του 1930. Τα μέλη της MOnuMENTA θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να παρουσιάσουν την ιστορία των μνημείων αλλά και τους κινδύνους που τα απειλούν.



Ακολουθεί ο δεκάλογος του ποδηλάτη

1. Ποδηλατούμε με το κεφάλι ψηλά, απολαμβάνοντας την ξενάγηση της MOnuMENTA.
2. Φοράμε πάντα κράνος.
3. Ακολουθούμε τους κανόνες του ΚΟΚ.
4. Σεβόμαστε πεζούς και οδηγούς και κρατάμε την επιθετικότητά μας για το γυμναστήριο.
5. Έχουμε φουσκωμένα λάστιχα και ρυθμισμένα φρένα και ταχύτητες.
6. Πίνουμε πολύ νερό προς αποφυγή αφυδάτωσης.
7. Διατηρούμε σταθερή ταχύτητα στην ποδηλατοδιαδρομή αποφεύγοντας προσπεράσεις και ζιγκ-ζαγκ.
8. Δεν ανταγωνιζόμαστε τους άλλους ποδηλάτες.
9. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών.
10. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους άλλους ποδηλάτες και τους βοηθάμε σε περίπτωση ανάγκης.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ποδήλατο, κράνος, φωτογρ. μηχανή, παγούρι με νερό.

Πληροφορίες: Ειρήνη Γρατσία 6973308857 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου