Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 
Ο Ντοστογιέφσκυ έλεγε, ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», όμως υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που  πιστεύουν ότι σε ειδικές συνθήκες,  το ίδιο έργο της σωτηρίας μπορεί να αναλάβει και η ασχήμια…..

Πρόκειται για μια τραγική ιστορία , που σε γενικές γραμμές έχει ως εξής :Στη Ζιμπάμπουε ένα 14,3% του ενήλικου πληθυσμού είναι φορέας του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό σκηνικό, ένας πολιτικός (Morgan Femai) προωθεί μια  αλλόκοτη άποψη, με στόχο  να κάνει τις γυναίκες της Ζιμπάμπουε λιγότερο ελκυστικές (!)  έτσι ώστε να μειωθεί η συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων  και η επέκταση του ιού…Με αυτό το σκεπτικό ζητάει από τη κυβέρνηση να προωθήσει νόμο που θα υποχρεώσει τις γυναίκες να ξυρίζουν τα κεφάλια τους (!), να σταματήσουν να κάνουν μπάνιο και να επιδοθούν σε συστηματική αυτό-παρα-μόρφωση (=το αντίθετο του ευμορφισμού και καλλωπισμού…) Ο ίδιος πολιτικός και με τον ίδιο στόχο- δηλαδή την άμβλυνση των σεξουαλικών διαθέσεων -  προτείνει την εφαρμογή της κλειτοριδεκτομής….

Από τη Ζιμπάμπουε και από τον ευρωπαϊκό χώρο, υπάρχει σε εξέλιξη καμπάνια εναντίον αυτής της παρανοϊκής πολιτικής, που επανεγκαθιστά τον μεσαίωνα εντός του 21ου αιώνα. Μια υπογραφή υπέρ της συγκεκριμένης καμπάνιας (ΚΛΙΚ παρακάτω) δε στοιχίζει τίποτε σε μας, ενώ για κάποιους ανθρώπους μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη….
Please ask Morgan Femai to retract his statements about the prevention of HIV immediately. »


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου