Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο ΣΠΑΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ FEDENATUR

                                                                    


ΣΠΑΥ είναι  Ο «Σύνδεσμος προστασίας και Ανάπτυξης  του Υμηττού», FEDENATUR  είναι η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μητοπολιτικών και Περιαστικών , Φυσικών και Αγροτικών Περιοχών» (European Federation of Metropolitan and Periurban Natural and Rural Areas FDN). Η FEDENATUR , που  περιλαμβάνει 35 δασικά πάρκα από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ελλάδα) έκανε ομόφωνα δεκτό ως νέο μέλος τον  ΣΠΑΥ και του ανέθεσε τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του 2013.

Η υποψηφιότητα για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Νίκο Χαρδαλιά, Δήμαρχο Βύρωνα, ενώ η σχετική απόφαση πάρθηκε  παρουσία  αντιπροσωπείας του ΣΠΑΥ στη Βιτόρια της Ισπανίας, με την  Ευαγγελία Αντωνίου( Δημοτική Σύμβουλο Ηλιούπολης) και άλλους  συνεργάτες .



Η τιμή για το ΣΠΑΥ - για τη διοργάνωση  μιας ευρωπαϊκής  συνεύρεσης  το 2013 – είναι προφανώς μεγάλη, όμως  ανάλογα μεγάλη  προβλέπεται να είναι και η  επιδότηση για την πραγματοποίηση της  από τη FEDENATUR...



Τελευταίο και σημαντικότερο όλων : Η διοργάνωση θα ρίξει τους ευρωπαϊκούς προβολείς σε ένα ιστορικό βουνό, με πελασγικό βιογραφικό, με ίχνη διαδρομής από το Δωδεκάθεο  ως τον πρώϊμο Χριστιανισμό, με μοναδική χλωρίδα- αυτήν που από την αρχαιότητα έως τους Έλληνες της διασποράς στην Ιταλία του 15ου και 16ου αιώνα,  του προσέδιδε  τους χαρακτηρισμούς «μελισσόβοτος» και «ευβότανος»….Η διοργάνωση επομένως μπορεί να αποτελέσει αφορμή ή αιτία για να αντιμετωπισθούν ορισμένες δυσπλασίες και δυσμορφίες, όπως λ.χ. αυτή που δημιουργείται από τη παρουσία του δάσους κεραιών στην κορυφή του βουνού…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου