Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αδόμητοι χώροι, βιότοποι πουλιών και ανθρώπων...





Με αφορμή την ετήσια ολοκλήρωση του Προγράμματος «Δίκτυο Αδόμητων Χώρων: Για τα πουλιά και τους ανθρώπους», η Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει  Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, ώρα 12.00μμ.  με θέμα:
«Αδόμητοι Χώροι: η κοινωνική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική σημασία των Αδόμητων Χώρων»


Έχοντας επισημάνει την ανάγκη  προστασίας των αδόμητων χώρων στις πόλεις, το 2009 η Ορνιθολογική Εταιρεία ξεκίνησε την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Δίκτυο Αδόμητων Χώρων: για τα πουλιά και τους ανθρώπους» με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Με γνώμονα τη σημασία των αδόμητων χώρων ως μέσων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών κέντρων, ως καταφυγίων  για τα πουλιά και την αστική βιοποικιλότητα καθώς και ως προνομιακών πεδίων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το Πρόγραμμα στόχευσε στην υποστήριξη και ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσα στο αστικό περιβάλλον καθώς και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία των χώρων πρασίνου για τον άνθρωπο.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Προγράμματος, αλλά και η εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και πολιτική σημασία των αδόμητων χώρων σε μία χρονική περίοδο όπου η κοινωνία στρέφεται όλο και περισσότερο σε πιο οικονομικούς (και προπάντων πιο κοντινούς…)τρόπους διασκέδασης και αναψυχής.

Θα μιλήσουν :
Ιωάννα Κοντοζήση - Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ορνιθολογική & Ευγενία Πανώριου – Υπ. Δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ορνιθολογική   


Αστικά οικοσυστήματα


 Κώστας Παπακωνσταντίνου – εκπαιδευτικός Α/θμιας, MSc Οικολογίας, πρώην πρόεδρος της Ορνιθολογικής      


Αδόμητοι χώροι: προνομιακό πεδίο ανάπτυξης εκπαιδευτικών δράσεων                    



Γιάννης Πολύζος  - Δρ. Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, Καθηγητής ΕΜΠ :


Στρατηγικοί άξονες για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης


Πληροφορίες:  Ελίνα Σαράντου, esarantou@ornithologiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου