Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

6ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης


Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ορεινών Αθλημάτων Οίτης στην Υπάτη Φθιώτιδας.Θα γίνουν πεζοπορίες, καταβάσεις φαραγγιών ( canyoning ), ποδηλατικές διαδρομές (mountain bike ), προβολές περιβαλλοντικού υλικού, ξεναγήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Στόχος είναι η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού , που αποτελούν ήπιας μορφής ανάπτυξη.

Κύρια εκδήλωση αυτού του Φεστιβάλ θα είναι o 6ος Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής» με τη διεθνή ονομασία: Hercules Mountain Marathon. Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν ο Ημιμαραθώνιος "Ελλέβορος" (Helleborus Half Marathon) καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία "Μονοπάτι Φαρμακίδων" (Farmakides Trail). Ημέρα διεξαγωγής του είναι η Κυριακή 23/9/2012. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Υπάτης όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το διήμερο αυτό Φεστιβάλ θα έχει στηθεί στην πλατεία ένα «πανηγύρι». Από εκεί θα ξεκινούν όλες οι εκδηλώσεις και εκεί θα καταλήγουν. Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα από εταιρίες εξοπλισμού για αθλήματα βουνού, από περιοδικά του χώρου κ.α.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η διοργάνωση, για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, ενός κύκλου αγώνων  Skyrunning,  που υποστηρίζεται από την International Skyrunning Association .. Το 2011 ήταν μια πιλοτική χρονιά, με το πρωτάθλημα να λαμβάνει χώρα σε 4 πανέμορφους προορισμούς και έχοντας ως γνώμονα την προώθηση και ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος. Ο τελικός αγώνας ήταν ο "Ηρακλής", στον οποίο  ανακηρυχτηκαν ο Πρωταθλητής και η Πρωταθλήτρια Skyrunning 2011!! Το 2012 η διοργάνωση του πρωταθλήματος είναι αναβαθμισμένη με περισσότερους αγώνες και δώρα για τους νικητές.

Περισσότερα στο
www.hsra.gr
www.natureinaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου