Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλήνια Γιορτή Φέτας


 

Για τη κατοχύρωση της ελληνικότητας της φέτας δώσαμε επιτυχή μάχη στην Ευρώπη και τη κερδίσαμε, το 2003, εκεί κοντά στη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.....Τώρα πλέον η ελληνική φέτα παίζει σημαντικό ρόλο στις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της κατάστασης της οικονομίας ….

Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του γεωργοκτηνοτροφικού χαρακτήρα της περιοχής,  ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, διοργανώνουν την 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας. Σημαντικός λόγος : Ο  κίνδυνος  μη αναστρέψιμης βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος , λόγω σχεδίων  εξόρυξης  λιγνίτη….  

Η Γιορτή της φέτας είναι  από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο Θεσσαλικό  χώρο. Η φέτα είναι  πηγή υψηλής πρωτεΐνης ασβεστίου, βιταμινών και στοιχείων,  έχει θέση πλήρους φαγητού στο ελληνικό τραπέζι,  είναι γνωστή  άλλοτε για την απαλότητα και άλλοτε για την αψάδα της γεύσης της. Επίσης  έχει συνδεθεί στενά με την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, η οποία  κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ετήσια παραγωγή φέτας στην Ελλάδα. 

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας επικουρούνται από  φορείς όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα", η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) κλπ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου,  περιλαμβάνουν δε  έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη παρασκευής φέτας και πολλές εκπλήξεις.

Ένα σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων  είναι η επιστημονική ημερίδα  την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, με τίτλο «Η ΦΕΤΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» , στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον  θα δώσει η επίδειξη τυροκόμησης από το Τ.Ε.Ε. Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων.     

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου