Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης


 

 

 

 Tην  Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 18.30, στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, στην οδό Δημοκρίτου 14 στην Αθήνα,  θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση για τους απόδημους Θρακιώτες και όλους τους φίλους και υποστηρικτές  με θέμα:
 

«Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: 15 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την εκπαίδευση της Θράκης» 

Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Ιδρύματος κυρία Βιργινία Τσουδερού και θα πραγματοποιηθεί με οπτικοακουστικές παρουσιάσεις απολογισμός από το έως τώρα πολύτιμο έργο και την πολυσχιδή παρουσία του Ιδρύματος, καθώς και αναλυτική αναφορά στο μελλοντικό προγραμματισμό των δράσεων του. 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι  μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της κυρίας Βιργινίας Τσουδερού  και άλλων φίλων της Θράκης, αποβλέποντας στη ευρύτερη ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής, με παράλληλη ανάπτυξη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού.  

Στο διάστημα λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε πρότυπο πολιτισμικής οντότητας με την αξιοποίηση, υποδειγματική αναστήλωση και διαχείριση διατηρητέων μνημείων της βιομηχανικής κληρονομιάς, με ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Οι ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος στεγάζονται σε συγκροτήματα της περιοχής των καπναποθηκών Ξάνθης με συνολική έκταση στην παρούσα φάση πλέον των 2.000 τ.μ., ενώ σχεδιάζεται  ήδη η επέκταση των υποδομών του Ιδρύματος στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.  

Στο τέλος της εκδήλωσης της 12ης Νοεμβρίου  θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους κρασί, τοπικά εδέσματα και γεύσεις , από το κτήμα «Βουρβουκέλη», τον «Οίνο Σγουρίδη», το Ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς» και το κατάστημα παραδοσιακών γλυκών «Γλυκιά Γωνιά-Το Σιρόπι», προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα και  γευσιγνωσία που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Θράκης…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου