Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΒΡΑΣΕ ΟΡΥΖΑ….


 



Το «Ρυζείς» είναι ένα νέο,καστανό ρύζι,  Φυσικής Καλλιέργειας, χωρίς ίχνος χημικών ή και  βιολογικών ραντισμάτων- σύμφωνα με τον ισχυρισμό της οργάνωσης (ΗΛΕΣΙΟΝ) που το δημιούργησε,   κινούμενη  δραστήρια στον  τομέα  της ποιοτικής διατροφής και της περιφρούρησης των παραδοσιακών γενετικών υλικών…

Για το νέο της «καμάρι» η καλή οργάνωση μιλάει σχεδόν με ποιητικά λόγια….

«Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα έφορο χωράφι στην Ανθήλη Φθιώτιδας.

Είχε συντροφιά χρωματιστές λιβελούλες και παιχνιδιάρες πεταλούδες που τριγυρνούσαν ανέμελα στους βλαστούς του... έτσι που να μην το αφήνουν να πλήξει.

Μεγάλωσε... παρά τις ανησυχίες των ντόπιων γεωργών που φοβήθηκαν το ρίσκο μιας ρυζοκαλλιέργειας που θα συμβίωνε με "ζιζάνια", καλάμια και άλλα φυτά.

Ο καρπός έδεσε και ωρίμασε απολαμβάνοντας το οξυγόνο, τον ήλιο, και όλα τα διατροφικά πλούτη του καθαρού εδάφους, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν με την βοήθεια των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ)».

Στη συνέχεια του περί ορύζης λόγου, το ΗΛΕΣΙΟΝ προσγειώνεται στον κόσμο των γεύσεων και δηλώνει :

«Μαγειρεμένο το Καστανό Ρύζι Φυσικής Καλλιέργειας "Ρυζείς" είναι πραγματικά πεντανόστιμο, με γεύση γεμάτη και ευωδιαστή. Είναι σπυρωτό, εύπεπτο και με όλη τη φρεσκάδα του νέο συλλεγμένου καρπού που αναδεικνύεται γενναιόδωρα σε κάθε πιάτο - εκδοχή.
.... πολύ λίγα δημητριακά έχουν τη σημασία του ρυζιού στη διατροφή των ανθρώπων. Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο με φυτικές ίνες), πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Δεν περιέχει χοληστερόλη ούτε νάτριο. Είναι ακόμη  πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Οι φυτικές ίνες του ρυζιού μειώνουν τη χοληστερόλη αίματος και είναι φιλικές με το έντερο. Είναι εύπεπτο βρασμένο με το ζουμί του.

Κατά τη διαδικασία παραγωγής του λευκού ρυζιού καταστρέφονται

περίπου: 99% της βιταμίνης Β1, 72% της Β3, 90% της Β6, 60% του σιδήρου, 50% του μαγγανίου, 50% του φωσφόρου, το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών και πολλά άλλα. Έτσι δημιουργήθηκε μαζικά η ασθένεια beri beri στους πληθυσμούς της Ασίας, που άλλαξαν τη διατροφή τους από καστανό σε λευκό ρύζι, με την επιβολή του Codex Alimentarius και της λεγόμενης «πράσινης επανάστασης στη γεωργία».

Η κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ βρίσκεται σε διάσταση με το πνεύμα και την πρακτική της «πράσινης (αντ)επανάστασης», ενώ επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση της  από τα  χημικά σκευάσματα του κανονισμού βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), γιατί οι επιστημονικές επιτροπές της ΕΕ πιεζόμενες από τα «λόμπυ» των φαρμακοβιομηχανιών όλο και περισσότερο εγκρίνουν ουσίες, σκευάσματα και φυτοφάρμακα ως «ολίγον» τοξικά και  επιτρεπόμενα στην βιολογική γεωργία και παραγωγή.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ (Ηλ.Ταχ: helession@gmail.com , Ιστοσελίδα: www.helession.gr)

 υπηρετεί την  φυσική βιολογική γεωργία, χρησιμοποιώντας  μόνο φυσικά υλικά -  όπως κοπριά, κομπόστα, ενεργοί μικροοργανισμοί (ΕΜ) -  ενώ επίσης θεωρεί τα «ζιζάνια» συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές της βασικής καλλιέργειας. Παρ’ όλα αυτά δεν παραβλέπει να «ξεγελάσει» τους «συναγωνιστές» με μεθόδους όπως είναι  η πρώιμη ψευδοσπορά….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου