Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γνωρίστε την Ινδία…


Ο εναλλακτικός πολυχώρος pure Βliss, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα,  οργανώνει ένα «ταξίδι» γνωριμίας με τον Ινδικό πολιτισμό .

Το ταξίδι θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου με ένα βράδυ χρωματισμένο μουσικά και χορευτικά από ήχους και χορούς της πληθωρικής βόρειας Ινδίας αλλά και του πνευματικού ινδικού Νότου. Σκοπός αυτής της περιπλάνησης είναι η γνωριμία με τη μαγεία της μουσικής, την έκσταση του χορού, τη βαθιά ερμηνεία της παραμυθικής αφήγησης και των εξωτικών ρυθμών της  Ινδίας. Στο πλαίσιο της «παράστασης» θα πραγματοποιηθεί εισήγηση – ομιλία.

Συντελεστές:

Μάρκος Δαμιανός: σιτάρ, τάμπλας, πνευστά

Σόλης Μπαρκής: κρουστά, ιδιόφωνα, φωνή

Χριστίνα Μαρκοπούλου: ινδικοί χοροί – επιμέλεια/σύλληψη

Συμμετέχουν: Δήμητρα Προβατά, Γιούλη Σαββάτη, Ειρήνη Γεωργίου, Μάτα Μάρρα, Νίκη Λουλαδάκη
 

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα την φυλή Khalbelia που ζει στο Ρατζαστάν της Ινδίας από αρχαιοτάτων χρόνων σε  περιοχή που έχει χαρακτηριστεί μέρος της  παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ινδική κινησιολογία με τους ποικίλους βηματισμούς, τη λεπτεπίλεπτη εναλλαγή χεριών (χρήση mudras), τις ενδιαφέρουσες στροφές και την αμιγώς ινδική έκφραση του προσώπου και του σώματος συνολικά. Θα δοθεί θεωρητικό εθνογραφικό υλικό και… ινδικό τσάι!
Κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο:20€/ άτομο

Σχετικά με τo Pure Bliss:

Είναι ένας εναλλακτικός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας,  που λειτουργεί ως café, εστιατόριο, χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων, θεματικών events, workshops  και εκδηλώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου