Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

City travelers στο artradio Beton7….



Oι «Ταξιδιώτες της πόλης» στο «Ραδιόφωνο τέχνης»  που ονομάζεται   «Οπλισμένο σκυρόδεμα 7» (για να πούμε και καμιά ελληνικούρα….)

 συζητούν σήμερα, 15 Νοεμβρίου, με θέμα:  

O Leibniz κατά τον El Greco, τέχνη και φιλοσοφία στη διάρκεια του Μπαρόκ”….
 

Λένε οι «Ταξιδιώτες της πόλης»  για το μπαρόκ :  

«Την έννοια αυτή χρησιμοποίησαν πρώτοι οι τεχνοκρίτες που αποδοκίμαζαν τις τάσεις του δέκατου έβδομου αιώνα και ήθελαν να τις γελοιοποιήσουν. "Μπαρόκ" σημαίνει το παράδοξο ή το τερατώδες και το μεταχειρίστηκαν όσοι υποστήριζαν πως οι κλασικές αρχιτεκτονικές φόρμες δεν έπρεπε να χρησιμοποιούνται ή  να συνδυάζονται ποτέ με άλλο τρόπο από εκείνον που ίσχυε στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη».  

Η ομάδα city travellers είναι ένα πειραματικό εικαστικό-θεωρητικό εργαστήριο. Οι θεωρίες του Μπωντλαίρ, του Μπένγιαμιν και των Καταστασιακών για τη νεωτερικότητα, τον καλλιτέχνη και τον πλάνητα γίνονται η βάση για τις συζητήσεις μεταξύ του φιλόσοφου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, της εικαστικού/γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου και του εικαστικού/ζωγράφου Αντώνη Λακίδη.

To Βeton7artradio είναι ένα art project του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Beton7.

Ένα ραδιόφωνο που μιλάει για την  Τέχνη, ένας σταθμός που ακούγεται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.beton7artradio.gr σε 24ωρη βάση.

 Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, πρωτότυπες θεματικές εκπομπές, μουσικά προγράμματα, ζωντανές συναυλίες, αφιερώματα σε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό , αναφορές στο έργο σύγχρονων δημιουργών......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου