Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ένα νεκροταφείο - προϊόν χωροταξικού πραξικοπήματος…


Στην υπόθεση του αυθαίρετου νεκροταφείου της Γλυφάδας, στο οποίο είχαμε αναφερθεί στο http://oikologein.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html, επανέρχεται με δήλωσή του ο Τάσος Ταστάνης, Δημοτικός Σύμβουλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας. Ο Ταστάνης θυμίζει   πρόσφατη ερώτηση επί του θέματος  τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (Αλεξόπουλος, Καφαντάρη, Παπαδημούλης) και αναφέρει  ότι ο  Δήμαρχος Γλυφάδας,  «…..ενοχλημένος από την εν λόγω ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διαμαρτυρήθηκε με απαράδεκτο τρόπο σε εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  γιατί τάχα παρασύρονται από τις δήθεν ανεύθυνες εισηγήσεις της παράταξης μας σχετικά με το σοβαρό θέμα του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττο»…
Οι γύρω από τον Υμηττό δήμοι είχαν πάντοτε αιτίες ή δικαιολογίες για να μεταφέρουν στον Υμηττό διάφορες οχληρές χρήσεις – επικουρούμενοι μάλιστα από άλλους φορείς  και υπηρετώντας τοπικά μικροσυμφέροντα εις βάρος του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος. Το πνεύμα αυτό οδήγησε στη σημερινή τραγελαφική μορφολογία του βουνού σε αρκετές περιοχές και στην απαρτίωση ενός σημαντικού πόλου φυσικής  αναψυχής για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου…Υποθέτω ότι ο Δήμαρχος της Γλυφάδας επικαλέστηκε την ανάγκη της  σχετικής εγγύτητας του χώρου ταφής προς τον κατοικημένο χώρο – για τις συναισθηματικές ανάγκες των οικείων των νεκρών -  όμως όλα τα χωροταξικά προβλήματα  πρέπει να προσεγγίζονται με βάση την ολότητα των παραμέτρων τους, και προφανώς  να μην επιλύονται με (χωροταξικά) πραξικοπήματα…
Λέει  ο Ταστάνης :
    «Από τις απαντήσεις όμως που έχουν δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, ξεκαθαρίζεται πλήρως το τοπίο σε βάρος των παράνομων ενεργειών του κ. Δημάρχου οι οποίες και του καταλογίζονται… καλείται η Δημοτική αρχή να αναζητήσει άλλη λύση εκτός του βουνού. Μετά και τις ξεκάθαρες αυτές απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων καλούμε τον κ. Δήμαρχο: 
         Να εγκαταλείψει τις όποιες ελπίδες έτρεφε (ή τεχνηέντως καλλιεργούσε) για την νομιμοποίηση του αυθαίρετου νεκροταφείου που κατασκεύασε νύχτα μέσα στον δεκαπεντάγουστο…. Θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου, σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας.
·         Να προχωρήσει σε συνεργασία με τους όμορους δήμους στην δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης για την καύση των νεκρών όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου