Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Χρονοκάψουλα (ή «μαύρο κουτί» ;)

 
Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της περιοχής  από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Βοΐου (περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έδρα η Σιάτιστα)εγκαινιάζει το μνημείο της  "Χρονοκάψουλας", του οποίου τα  αποκαλυπτήρια  θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012 & ώρα 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο.

 


Η σύλληψη είναι εξαιρετικά πρωτότυπη, δοθέντος ότι στη «Χρονοκάψουλα» θα φυλαχθεί  τα επόμενα εκατό χρόνια (!)υλικό των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του Βοϊου  +  μηνύματα που θα δώσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  +  ένα έργο του καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή . Η «Χρονοκάψουλα»  - σύμφωνα με μια αισιόδοξη εκδοχή - θα ανοίξει στα 200 χρόνια ελευθερίας(;), δηλαδή το σωτήριο έτος 2112 -  με σκοπό οι επόμενες γενιές να έχουν στην κατοχή τους ιστορικά ντοκουμέντα , προς τούτο δε θα υπάρχει  συνδυασμός 3 κλειδιών που θα τελούν υπό τη φύλαξη του  εκάστοτε Δήμαρχου…..
Το εικαστικό έργο-μνημείο, σε σχήμα πλανήτη που συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον,  φιλοτεχνήθηκε από τον Αρχιτέκτονα - Εικαστικό Τσιούμα Στέργιο και κατασκευάστηκε από τον Λαζαρίδη Γιώργο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου