Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Παλαιοημερολογίτες κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 
Εν όψει της επικείμενης  Ημέρας Αγιασμού των Υδάτων κατά το παλαιό Ημερολόγιο, που έχει 13 ημέρες διαφορά από το νέο,και με δεδομένο ότι  αυτός ο Αγιασμός δεν πρόκειται να έχει την απήχηση του αντίστοιχου νεοημερολογίτικου εορτασμού,  που έφερε ακόμη και τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά στον Πειραιά, η νεοσύστατη  Ένωση Παλαιοημερολογιτών Οικολόγων (Ε.Π.ΟΙ)  υπογράμμισε την παρέμβαση των  Οικολόγων Πρασίνων στις 6.1.2013.

« Με το σύνθημα «Θάλασσα – Ακτές – Νερό, μην ξεπουλάτε κάθε Δημόσιο Αγαθό» οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έδωσαν το δικό τους στίγμα στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων. Το σύνθημα αναγραφόταν σε πανό που ανάρτησε ομάδα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, λίγα μέτρα πιο κάτω ήταν οι επίσημοι θεσμικοί και πολιτειακοί παράγοντες, προεξέχοντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,  οι οποίοι έλαβαν γνώση της πρωτοβουλίας. Φυσικά, για ακόμα μια φορά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση δεν μετέδωσαν την είδηση, παρά το γεγονός ότι το πανό παρουσιάστηκε δίπλα από τις κάμερες της κρατικής τηλεόρασης»

Εξ άλλου σε ένα  στοχαστικό κείμενο των ΟΠ, που μοιράστηκε στο χώρο της τελετής, επισημάνθηκε η διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας των νερών – παρά την ετήσια τέλεση αγιασμών… «Ο Αγιασμός των υδάτων και ο φωτισμός της κτίσεως εμπεριέχουν βαθιά οικολογικά μηνύματα», υπογράμμισαν οι ΟΠ….. 
Eν όψει, έργο του Claude Monet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου