Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ….


Τη μια ημέρα (14.2.2013) δεσπόζει  ο Άγιος Βαλεντίνος, την άλλη (15.2.2013) ο Άγιος Θάνατος…Και οι δυο, τόσο ο Άγιος του Έρωτα όσο  και ο Άγιος της Καταστροφής -  που ακούει στο επιστημονικό όνομα  «Αστεροειδής DA 14» -  κινούνται μέσα στα πλαίσια των νόμων  των πιθανοτήτων : Ο έρωτας είναι μια πιθανότητα μέσα σε ένα «μεγάλο κενό» - που λέει τραγουδιστικώς η Ευσταθία  στο «Χωρίς εσένα» -   όπου οι  άνθρωποι κρατάνε μεταξύ τους αποστάσεις . Η δε συνάντηση και «επαφή» με τον αστεροειδή  είναι επίσης μια πιθανότητα,  που αναβάλλεται και αυτή  λόγω των τηρουμένων  αποστάσεων, που είναι  27.000  χιλιόμετρα από τον πλανήτη Γη…

Στο εγγύς διάστημα η απόσταση των 27.000 χλμ. είναι σχετικά μικρή,  ένα  κανονικό «παρά τρίχα». Τούτου δοθέντος , εμένα  μου θυμίζει και κάτι άλλο - δηλαδή τη περίφημη ρήση ενός εκ των Βαρδινογιάννηδων, που υπέστη επίθεση από την 17 Νοέμβρη με μπαζούκας : Όταν το βλήμα προσέκρουσε στη θωρακισμένη λιμουζίνα αντί να χτυπήσει τον προδιαγεγραμμένο στόχο του, ο ποδοσφαιρόφιλος  επιχειρηματίας  σχολίασε το γεγονός λέγοντας μια μόνο λέξη : ΔΟΚΑΡΙ….

Σε κάποιο δικτυακό τόπο διαβάζω περί των σχεδίων μεγάλου  εταιρικού  συγκροτήματος να αξιοποιήσει τον μεταλλευτικό πλούτο του αστεροειδή στην επόμενη διέλευσή του από τη γη, δηλαδή στο επόμενο «παρά τρίχα» ή «δοκάρι», εάν τα πράγματα πάνε καλά…..Κάποιοι άλλοι, πιο ρεαλιστές, στήνουν εδώ και τώρα μια βιομηχανία δώρων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, χωρίς να περιμένουν την επόμενη διέλευσή του στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 :  Μέχρι τότε, ποιος ξέρει αν τα δώρα θα πουλιούνται σε «δωράδικα» ή σε μπακάλικα, σε στυλ  «μισό κιλό ρύζι για τη  λοιμοκτονούσα αγαπημένη μου». Κατά πως λένε : Ποιος ζει –ποιος πεθαίνει….  
Εν όψει, EMMA HACK : "Ζωγραφική σώματος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου