Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Αιξωνή της Γλυφάδας, ως τόπος χλοερός….

                                       

 
Πριν από όλα, το καλό να  λέγεται …. Ιδού η ανακοίνωση :  

«Δενδροφύτευση  5.000 νέων δέντρων στην περιοχή γύρω από το παλιό λατομείο της Αιξωνής διοργανώνουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ο Δήμος Γλυφάδας και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑϊ. Στην ίδια περιοχή είχε πραγματοποιηθεί αναδάσωση τον Φεβρουάριο του 2009, όμως πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα επόμενα χρόνια, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των φυτών».

 

Η αναδάσωση του Υμηττού και ιδιαίτερα μιας περιοχής όπως η Αιξωνή, που διασώζει  ένα παμπάλαιο πελασγικό όνομα και στην αρχαιότητα ανήκε στην Πανδιονίδα φυλή,  είναι πραγματικά σημαντική. Καλή η φύτευση, ουδεμία αντίρρηση, αλλά αν δεν κάνω λάθος πριν λίγο καιρό ο Δήμος Γλυφάδας εγκαλείτο γιατί επέμενε να «φυτεύσει» ένα νεκροταφείο σε δασικό χώρο, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και του επίσημου κράτους.  


Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος Γλυφάδας κάνει  το καθήκον του απέναντι στην κοινωνία και δεν επιχειρεί απλώς να μπουρδουκλώσει την εικόνα που δημιούργησε με τα ατοπήματά του. Κι ακόμη  θέλω να πιστεύω πως έβαλε  τέλος στην παράλογη εμμονή του να χρησιμοποιήσει «ως τόπον χλοερόν» ένα χώρο,  που προορίζεται για  χλοερές χρήσεις υπέρ των ζωντανών…..,  

ΥΓ. Οι ενδιαφερόμενοι για την αναδάσωση έχουν ραντεβού  στο τέρμα της οδού Δαβάκη στη Γλυφάδα,  δίπλα στις εγκαταστάσεις των πρώην λατομείου Αιξωνής, ώρα 10πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου