Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αποπηγάδι και πολιτικός απόπατος


Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, αναφέρεται στη δίκη που θα γίνει στις 20 Φλεβάρη 2013 στα δικαστήρια των Χανίων, με κατηγορούμενους  5(από τους δεκάδες που ήταν παρόντες)  αγωνιστές της περιοχής «Αποπηγάδι», γιατί υπερασπίστηκαν το φυσικό περιβάλλον  από τις παρανομίες της εταιρείας , αφού όπως έχουν βεβαιώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες,  έχουν παραβιαστεί από την εταιρεία οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι,  όσον αφορά την διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης, (κατασκευάστηκε δρόμος “αεροδρόμιο”), τη θέση και το μέγεθος των πλατειών για τις α/ν, και τις ράμπες ελιγμών.
Πρόκειται για μια ακόμη, από τις πολλές μηνύσεις, που  έγιναν   στα πλαίσια του εκφοβισμού,  με την επιλεκτική στοχοποίηση 5 αγωνιστών καθ υπόδειξη της εταιρείας και με τη συνδρομή μεγάλης αστυνομικής δύναμης (ειδικών φρουρών, ΜΑΤ κλπ.).

(σχετικό  βίντεο 
http://www.kandanos.eu/node/1079 ).

Νωρίτερα  είχαν γίνει  συλλήψεις δυο αγωνιστών, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις μπουλντόζες που άνοιγαν το δρόμο στην περιουσία των Μιχελάκηδων, που έχουν τα συμβόλαια από την εποχή της Τουρκοκρατίας.  
http://www.youtube.com/watch?v=NumMyv27O3Q

Η τηλεφωνική παρέμβαση του παππού Μανώλη Σολανάκη και των άλλων αγωνιστών στην εκπομπή της Κ. Πολύζου στην νέα τηλεόραση, προκάλεσε την οργή του τότε βουλευτή, που ήρθε εσπευσμένως στο σημείο, για να ζητήσει το λόγο, διέκοψε προσωρινά τις εργασίες, αλλά και μας υποσχέθηκε ότι δεν θα "κουνήσουν" οι μπουλντόζες την επομένη, και ότι είχε κανονίσει σύσκεψη στα Χανιά.

Την επομένη δυστυχώς, πιστέψαμε στα λόγια του και πήγαμε όλοι για την υποτιθέμενη σύσκεψη, που δεν έγινε ΠΟΤΕ γιατί λέει ... πήγαμε πολλοί. Βεβαίως και οι μπουλντόζες είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν από τις 3 τα χαράματα, τελειώνοντας την χάραξη του δρόμου, μέχρι τις α/ν…….

ΥΓ. ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ. Οι υπογραμμίσεις είναι προς γνώση και συμμόρφωση κάποιων οικολογιζόντων  καραηλιθίων, που φαντάζονται ότι οι ανεμογεννήτριες εμφυτεύονται εξ ουρανού, χωρίς προσβολή του φυσικού περίγυρου…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου