Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αγροκτήματα αντί για Εργοστάσια !

Kάτω από αυτό τον υπέροχο τίτλο, η καμπάνια “Goodfoodgoodfarming”( Καλή τροφή-καλή γεωργία   www.goodfoodgoodfarming.eu)      κινητοποιεί  όλες τις δυνάμεις της ενάντια στη συμβατική  βιομηχανοποίηση της γεωργίας, με όλες τις παράπλευρες απώλειες που αυτή  συνεπάγεται : Εις βάρος της βιοποικιλότητας, του τοπίου, της ποιοτικής διατροφής, της ποιοτικής απασχόλησης....Εύχομαι ολόψυχα αυτός ο τίτλος να μην ανακληθεί στη μνήμη των ανθρώπων του μέλλοντος σαν  Θερμοπύλες μιας ηρωϊκής αντίστασης, αλλά σαν απαρχές ενός νικηφόρου ξεσηκωμού ενάντια στα οργουελικά κελεύσματα  κάποιων.
Δηλώνουν οι εκπρόσωποι της καμπάνιας : 
Θα συνεχίσουν οι φόροι μας να ρέουν στις τσέπες των μεγάλων αγροτο-επιχειρήσεων και τις μονοκαλλιέργειες; Ή επιτέλους οι αγροτικές επιδοτήσεις θα χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξουν τη βιώσιμη και υπευθύνως ασκούμενη γεωργία;

Στις 12 Μαρτίου 2013 οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEPs) θα πραγματοποιήσουν την τελική συζήτηση που θα διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της επόμενης μέρας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Στις 12 Μαρτίου 2013 θα είμαστε στο Στρασβούργο, μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο,  για να επιμείνουμε στο αίτημα μας για μια νέα αγροτική πολιτική!  
Οι ευρωβουλευτές μας πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι επιδοτήσεις θα δίνονται μόνο στους αγρότες που εναλλάσσουν τις καλλιέργειές τους, διατηρούν τους λειμώνες και τα βοσκοτόπια και που θα διαθέτουν τουλάχιστον 7% της γης τους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Τα οικογενειακά αγροκτήματα πρέπει να υποστηρίζονται και οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν τιμές που θα καλύπτουν τα κόστη τους. Εκτιμάμε απεριόριστα τις προσπάθειες των ανθρώπων που δουλεύουν στα αγροκτήματα: αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι στο κέντρο αυτής της μεταρρύθμισης της αγροτικής πολιτικής. Έχουμε ανάγκη την ποικιλομορφία και όχι τις μονοκαλλιέργειες∙         αγροκτήματα και όχι εργοστάσια.
Επιπρόσθετα, οι επιδοτήσεις για τις εξαγωγές πρέπει να καταργηθούν και να εποπτεύεται ο αντίκτυπος των αγροτικών εξαγωγών και εισαγωγών στους μικρούς αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες…...
Σχετικά δες και  http://oikologein.blogspot.gr/2013/01/go-mad.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου