Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΦΟΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.......


Μια νέα επαναστατική έκθεση για την διατροφική σύνθεση των γενετικά μεταλλαγμένων αραβόσιτων διαλύει όλους τους ισχυρισμούς και την προπαγάνδα ότι οι ΓΤΟ οργανισμοί είναι διατροφικά ισοδύναμοι με τους μη γενετικά-μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Η συγκεκριμένη έκθεση ονομάσθηκε Διατροφική Ανάλυση 2012: Σύγκριση του ΓΤ Αραβόσιτου με τον Μη-ΓΤ αραβόσιτο (2012 Nutritional Analysis: Comparison of GMO Corn versus Non-GMO Corn). Το κείμενο αποκαλύπτει ότι ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος εμφανίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία συγκριτικά με τον μη-γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο, αλλά και ότι συγκεντρώνει υψηλή τοξικότητα περιέχοντας θανατηφόρα χημικά συστατικά όπως η γλυφοσάτη (βασικό συστατικό στοιχείο του ζιζανιοκτόνου Roundup). 

H έκθεση εκπονήθηκε από την εταιρεία De Dell Seed, την μόνη εταιρεία προμήθειας μη-γενετικα τροποποιημένου αραβόσιτου στον Καναδά. Συνολικότερα, η έκθεση συμπέρανε ότι ο μη-γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος είναι 20 φορές πλουσιότερος σε θρεπτικά συστατικά, ενεργειακές πηγές και πηγές πρωτεϊνών εν συγκρίσει με τον ΓΤ αραβόσιτο.

Αναφορικά με την ενεργειακή σύσταση, όπως μετράται σε όρους ΕRGS (σ.σ. pentapostagma.gr μονάδα μέτρησης ενέργειας), οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι ο μη-γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος απέδιδε 3.400 φορές παραπάνω ενέργεια ανα γραμμάριο από τους αντίστοιχους ΓΤΟ.

- Ο μη-ΓΤ αραβόσιτος περιέχει περισσότερο ποτάσιο, μαγνήσιο, κάλιο, θείο, και μαγγάνιο

Οι δοκιμές στο πεδίο αξιολόγησαν επίσης και διακριτά-ξεχωριστά διατροφικά συστατικά, σημειώνοντας σοκαριστικές διαφοροποιήσεις. Το ποτάσιο, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και την βέλτιστη λειτουργία των κυττάρων, είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια καθώς μετράται στα 0,7 μέρη στο εκατομμύριο (ppm). Αντιθέτως στα οργανικά καλαμπόκια, τα επίπεδα ποτασίου βρέθηκαν κατά 13 φορές υψηλότερα, μετρούμενα στα 9,2 μέρη στο εκατομμύριο (9,2 ppm).

Η διαφοροποίηση ήταν ακόμη υψηλότερη όσον αφορά το μαγνήσιο, το οποίο μετρήθηκε μόλις στα 0,2 μέρη στο εκατομμύριο στο Γενετικά Τροποποιημένο καλαμπόκι. Αντιθέτως, τα επίπεδα μαγνησίου στον μη-γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο βρέθηκαν να είναι 46 φορές υψηλότερα, με αντίστοιχες και εξίσου υψηλές διακυμάνσεις να παρατηρούνται για τα επίπεδα καλίου, θείου και μαγνησίου.

Τοξικά και επικίνδυνα τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια

 

Επίσης, το μη-γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι βρέθηκε ότι ήταν «απαλλαγμένο» από χλωρίδια, φορμαλδεϋδη, γλυφοσάτη και άλλα βλαβερά χημικά συστατικά ενώ στο ΓΤ καλαμπόκι περιέχονται τα συγκεκριμένα τοξικά συστατικά και μάλιστα σε επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία μας.

 

Το ΓΤ τροποποιημένο καλαμπόκι περιέχει 19 φορές περισσότερη γλυφοσάτη από το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο που έχει καθοριστεί για το πόσιμο νερό από τον Φορέα Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α, και σε 130 φορές υψηλότερα επίπεδα από αυτά που έχουν δειχθεί ότι προκαλούν βλάβες σε όργανα ζώων.

 

Ακόμη πιο σοκαριστικό: οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί περιέχουν 200 φορές υψηλότερα επίπεδα φορμαλδεϋδης από τα επιτρεπτά επίπεδα (σ.σ. pentapostagma.gr προγενέστερη μελέτη του Δρ. Don Huber σχετικά με τους ΓΤ οργανισμούς έδειξε ότι 0,97 μέρη φορμαλδεϋδης στο εκατομμύριο είναι τοξικά για τον οργανισμό των ζώων – καθορίζοντας το επιτρεπτό όριο της ουσίας στα 0,97 ppm).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου