Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Έρχονται UFO…


ΑΥΓΗ 17.8.2013

Η  UFOλογία και η ΜπαρUFOλογία  είχαν  διαχρονική παρουσία στη ζωή των λαών  από τον  προηγούμενο   αιώνα….Η διεθνής κοινή γνώμη δεν «εμβολιάσθηκε» αποτελεσματικά  εναντίον της ουφολογίας, ακόμη και όταν ο μετέπειτα  σκηνοθέτης Όρσον Ουέλς , ως ραδιοφωνικός εκφωνητής, ανήγγειλε το 1938 απόβαση  Αρειανών στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών  !


 

  Τότε  ενάμισι εκατομμύριο   Αμερικανοί   είχαν πάθει  τη πλάκα τους,    όμως  η αποκάλυψη της φάρσας  δεν τους συνέτισε  : Απεναντίας τις επόμενες δεκαετίες  πολλοί  εκατέρωθεν του Ατλαντικού  συνέχισαν  να «τσιμπάνε» σε πιο ήπιες  αναφορές ουφολογικού περιεχομένου ..Πρόσφατα  η  θέσπιση της πρώτης Δευτέρας κάθε Ιουλίου ως διεθνούς ημέρας των ουφο(!) έδειξε ότι η  κοινή γνώμη παραμένει ευάλωτη σε  ανορθολογικές θεωρήσεις  - που δεν είναι  μόνο πολιτικές  ….

 

Εν τω μεταξύ τα πραγματικά   «άγνωστα ξένα αντικείμενα» ( UFO )    υπάρχουν, όμως είναι διαφορετικά από τις φαντασιώσεις των διαφόρων ευφάνταστων ….  Είναι τα θραύσματα  κοσμικών  «ανακατατάξεων» που κινούνται με τεράστιες ταχύτητες στο εγγύς διάστημα , συχνά δε έχουν  απειλητικό μεγέθη.  Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας αστεροειδής «αναχαιτίσθηκε» από την ατμόσφαιρα πάνω από το Τσελαμπινσκ της Ρωσσίας, τραυματίζοντας περίπου 1000 ανθρώπους . Έκτοτε πολλοί μελετητές  υποστήριξαν ότι ο  συγκεκριμένος αστεροειδής των  11.000 τόνων   δεν είναι μεμονωμένος αλλά ακολουθείται από μια ολόκληρη «συμμορία» τοιούτων , αγνώστων διαστάσεων, που μπορούν να «πετύχουν» τη γη  με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Εκεί λοιπόν που σχεδόν είχαμε συμφιλιωθεί με την προοπτική της διέλευσης του αστεροειδούς Apophis σε απόσταση ασφαλείας από τον πλανήτη μας (2032 μΧ), οι νέες διακινδυνεύσεις εγείρουν νέα προβλήματα όσον αφορά την άμυνα της βιόσφαιρας…. 

 

Με όρους χύδην γιωταχιδισμού, θα λέγαμε ότι η  ατμόσφαιρα είναι για τη βιόσφαιρα ό,τι  ένας αερόσακος  για το αυτοκίνητο…Πριν μερικά χρόνια,   με αφορμή τη χρήση των χλωροφθορανθράκων (CFC), το διεθνές οικολογικό κίνημα είχε υπογραμμίσει  την ανάγκη  προστασίας της «υπαρκτής»   στιβάδας του όζοντος στην ατμόσφαιρα,  για την ανακοπή της δολοφονικής υπεριώδους ακτινοβολίας. Τελικά οι CFC «εξώσθηκαν» από διάφορες  παραγωγικές διαδικασίες και η υπόθεση  ηρέμησε.

 

Με αυτά και με ετούτα  δεν θα ήθελα να καταλήξω στο ότι τα κόμματα πρέπει να συμπεριλάβουν  στις θέσεις τους   την καταγγελία των παραπλανητικών  και  την  αντιμετώπιση των πραγματικών  ουφο !   Απλά θα ήθελα να γενικεύσω υποστηρίζοντας , ότι όλοι  οι βυθισμένοι στη λάντζα της επικαιρότητας πρέπει  να ξεκλέβουν ορισμένες  στιγμές   για ευρύτερους,   οικουμενικούς συλλογισμούς.

 

Το 1997, κάποιοι οικολογούντες επανεκδίδαμε το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ με αφιέρωμα στο πλέον «εξαντρίκ» περιβαλλοντικό θέμα – που ήταν η «Οικολογία του διαστήματος».   Συμβαίνει και αυτό : Συχνά η φυγή από την επικαιρότητα  λειτουργεί σαν ένα εποικοδομητικό  διάλειμμα, ιδιαίτερα καθοριστικό   για μια δριμεία επάνοδο…      
 Σχετικά δες
http://oikologein.blogspot.gr/2013/07/ufo.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου