Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ World Crisis Theatre ( Θέατρο Παγκόσμιας Κρίσης) στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου


Το να πετάς ατάκες για την κρίση και τους υπαίτιους γι’ αυτήν, έχει γίνει ένας κοινός τόπος για πολλές παραστάσεις και δηλώσεις ανθρώπων του θεάτρου στον Τύπο. Το να προσεγγίσεις όμως  θεατρικά την κρίση, πέρα από τον αφορισμό και το σύνθημα, είναι τόσο σημαντικό  όσο και δύσκολο. Αυτό ακριβώς υπήρξε η αιτία για την οποία συσπειρώθηκαν  θέατρα από πέντε ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος CULTURE World Crisis Theatre.  Πρόκειται για το γαλλικό σχήμα LaTransplanisphere, το ιταλικό Teatro Internazionale, το πορτογαλικό Ex Quorum, το γερμανικό  Bildung und Ιntegrazion και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου,   που παρουσιάζουν τα έργα τους στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από τις 23 μέχρι και τις 25 Αυγούστου υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ.. 

 

Η παράσταση Cyclops Survival (Επιβίωση των κυκλώπων) αποτελεί την συμβολή του Κέντρου Κλασικού  Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου στην παρουσία του Προγράμματος World Crisis Theatre στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από τις 23 έως 25 Αυγούστου.


Το Κέντρο Δράματος, όλα αυτά τα χρόνια, έχει πειραματιστεί στο ανέβασμα παραστάσεων με δύο τρόπους: πρώτον, με κλασικού τύπου παραστάσεις που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης από την Θράκη και την Κύπρο μέχρι το Κάδιθ και την Λισαβόνα και, δεύτερον, με παραστάσεις που μετέφεραν το τραγικό μήνυμα μέσα από μορφές πολιτικού μιούζικαλ.

Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία ανήκει το πολιτικό μιούζικαλ Cyclops Survival. Πρόκειται για μία μπρεχτικού τύπου διασκευή του σατυρικού δράματος “Κύκλωψ” του Ευριπίδη που έχει ως θέμα του την ανθρωποφαγία, όχι μόνο στην κυριολεκτική, αλλά, κυρίως, στην πολιτική και κοινωνική προέκτασή της, όπως την βιώνουμε μέσα στον ζόφο της σημερινής κρίσης. Υπηρετώντας μια τέτοια λογική οι  ηθοποιοί που παίζουν στο έργο μεταμορφώνονται άλλοτε σε μυθικά όντα και άλλοτε σε σημερινούς πάσχοντες και αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Η παράσταση θα δοθεί στις 23 Αυγούστου στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 22:00.

Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης

Μουσική: Νίκος Αθανασάκης

Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας

Σκηνικά: Σταύρος Μπονάτσος

Κοστούμια: Άντζυ Καρατζά

Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος

Βίντεο: Δημήτρης Νάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας

 

Διανομή (Αλφαβητικά) :

Χρήστος Ευθυμίου (Σιληνός)

Γιώργος Μωρόγιαννης (Κύκλωπας)

Μάνια Παπαδημητρίου (Anchorwoman / Αθηνά)

Κίμων Ρηγόπουλος (Οδυσσέας)

Χορός Σατύρων (Αλφαβητικά):

Ευαγγελία Δημητρίου

Θεοδώρα Ευγενάκη

Μαριλία Μερσινιάδη

Κώστας Μητράκας

Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Ειρήνη Πολυδώρου

Νίκος Τουρνάκης

Δημήτρης Τσικούρας

Διονύσης Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου