Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

30 περιβαλλοντιστές στις φυλακές της Ρωσίας....




Η ηλικίας 31 ετών  Ana Paula απ΄τη Βραζιλία ήθελε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά ενάντια στα σχέδια της Ρωσίας για την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική. Αυτή τη στιγμή, κρατείται κλεισμένη σε μια Ρωσική φυλακή, μαζί με τους υπόλοιπους 29 του πληρώματος του παγοθραυστικού Arctic Sunrise της Greenpeace, χωρίς καμία προοπτική να αφεθούν ελεύθεροι.  

Οι ακτιβιστές της Greenpeace, κάποιοι απ’τους οποίους κρατούνται σε απομόνωση, αντιμετωπίζουν αβάσιμες κατηγορίες πειρατείας και το ενδεχόμενο φυλάκισης 15 ετών. Το έγκλημά τους; Προσπάθησαν να κρεμάσουν ένα πανό σε μια Ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου για να διαμαρτυρηθούν για τις επικίνδυνες, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα και εύθραυστα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν ήδη μιλήσει ανοιχτά υπέρ των ακτιβιστών, αλλά δεν είναι αρκετό. Η Ana Paula και η Greenpeace ζητούν τώρα από το κίνημά μας  μια πραγματικά παγκόσμια κατακραυγή.

Μαζί μπορούμε να ζητήσουμε από τους σημαντικότερους πολιτικούς συμμάχους και εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας (Ε.Ε., Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική) να απαιτήσουν την απελευθέρωση των 30 της Αρκτικής. Ας φτάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές για να απελευθερώσουμε την Ana και τους φίλους της.

Η γεώτρηση της Gazprom είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Αρκτική και βάζει σε κίνδυνο το τελευταίο κομμάτι άγριας φύσης που έχει απομείνει στον πλανήτη μας. Αν γίνει εκεί ζημιά, θα είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν οι πετρελαιοκηλίδες.

Η Greenpeace έχει προσλάβει κορυφαίους δικηγόρους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι 30 συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα, που σημαίνει πως η Ρωσία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Tο ότι ο νόμος είναι με το μέρος των ακτιβιστών δεν σημαίνει κιόλας πως θα αφεθούν ελεύθεροι. Η καταδίκη τους μπορεί να σφραγιστεί σύντομα -  εκτός και αν η διεθνής κοινότητα τρίξει τα δόντια της στη Ρωσία.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ :

http://www.avaaz.org/en/free_the_arctic_30_greek/?bubDaab&v=30390




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου