Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το Πήλιο στην Αθήνα…..







Στην Αθήνα παρουσιάζεται το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014 με χαρακτικά της  Nora Adamo και θέμα την ελιά, που εξέδωσε το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, την ερχόμενη Πέμπτη 14η Νοεμβρίου 2013, στις 8:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Τέχνης «ΗΩΣ» * Παράλληλα θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής  της Nora Adamo με τίτλο «ελιές», με τα έργα που κοσμούν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2014. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου **
Γεννημένη στα σύνορα Γερμανίας-Γαλλίας, στην πόλη Saarbruecken, η Nora Adamo λάτρης της Ελλάδας, ύστερα από διαμονές στη Θάσο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη, είναι πλέον Πηλιορίτισσα, καθώς ζει μόνιμα από το 2003 στα Άνω Λεχώνια.

«…Τις ελιές τις γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια -από την Κορσική, την Νότια Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία. Το 1998 ταξιδεύοντας σ'όλη την Κρήτη έκανα τη πρώτη γνωριμία μ’ ένα πανέμορφο τόπο με τα τραύματα και τις αντιφάσεις του, με φιλόξενους ανθρώπους, με τα ίχνη του Μινωικού πολιτισμού και ανακάλυψα πολλά μυθικά μέρη… Περιπλανώμενος συναντάς σε κάθε δένδρο μια προσωπικότητα. Συνάντησα τις ελιές και στην ελληνική λογοτεχνία. Διάλεξα πολύ αυθόρμητα και υποκειμενικά μερικούς στίχους του Ελύτη. Διαβάζοντας τα ποιήματα του στην πατρίδα μου, ένιωσα την μακρινή Ελλάδα, είδα ζωντανές εικόνες του τοπίου και των ανθρώπων και θυμήθηκα στιγμές που βρισκόμουνα κοντά στις ελιές, μέσα στη ζέστη και στη δυσκολία αυτής της ξένης και οικείας χώρας... Όλα τα έργα μου στην έκθεση αυτή είναι χαρακτικά, ειδικότερα βελονογραφίες. Αυτή η απλή, κοπιαστική και χρονοβόρα τεχνική είναι φόρος τιμής για την αντοχή και αργή ανάπτυξη της ελιάς, βάση του πολιτισμού της Μεσογείου, για το «ιερό» δένδρο που έφερε στους ανθρώπους φως, ζέστη και τροφή».

*Χέυδεν 38 - Αχαρνών, στάση Βικτώρια, τηλ.: 210 8237111.
** Ώρες λειτουργίας της έκθεσης  Τρίτη - Παρασκευή ώρες 12:00-20:30 & Σάββατο: 11:00 – 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου