Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Οι γατοφίλ έκαναν το θαύμα τους….




«ο θεός έπλασε τη γάτα, για να μπορεί ο άνθρωπος να χαϊδεύει την τίγρη» (παλιό συνεδριακό γνωμικό…)


Οι Κινέζοι «γατοφίλ» (όπως λέμε «σινεφίλ») έκαναν πάλι το θαύμα τους, σώζοντας 1000 γάτες  από τον πάγκο του χασάπη (επί το σαββοπουλικότερον….)
Σύμφωνα με το ECONEWS, κατόπιν αστυνομικού ελέγχου σε κάποιο  φορτηγό που μετέφερε γάτες, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε τα απαραίτητα παραστατικά. Οι “γάτες-εμπόρευμα” (προορισμός Εστιατόρια !)κατασχέθηκαν, αλλά αντί να οδηγηθούν σε καταφύγιο ζώων απελευθερώθηκαν σε παρακείμενο  δάσος.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους  για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ενέργειας αυτής αλλά και  για το γεγονός ότι δεν αναζητήθηκαν οι ιδιοκτήτες των γατιών.
Στη συνέχεια αυτής της συμπαθητικής ιστορίας,  Κινέζοι εθελοντές  έσπευσαν στην περιοχή «απελευθέρωσης» των μικρών ζώων και προσπάθησαν να τα σώσουν – αυτή τη φορά από την ασιτία και τους κινδύνους του δάσους….
Ο Νι Ζιγιάνγκ, επικεφαλής της Ένωσης για την Προστασία των Μικρών Ζώων στην πόλη Γούξι της ανατολικής Κίνας, δήλωσε ότι από την 1η  Νοεμβρίου έχουν διασωθεί 50 αιλουροειδή..
«Κάποια είναι πολύ πεινασμένα. Δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Μερικά δυστυχώς σκοτώθηκαν καθώς χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Νι.
ΥΓ1 : Περί γατοφιλίας, διαβάστε τη «μαλλού στον ουρανό με διαμάντια» http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2011/01/blog-post_08.html
ΥΓ2. Η εν όψει φωτογραφία με την αλλόκοτη συσχέτιση γυναικών και γάτων, προέρχεται από άγνωστη πηγή του διαδικτύου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου