Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η φαντασία στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών



Η  Ένωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος  προτίμησε μια αρκετά αντισυμβατική  μέθοδο – λέει η σχετική είδηση – για να διαμηνύσει στους οδηγούς  ότι  αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί : Συγκεκριμένα τύπωσε   χαρτιά στο στυλ κλήσεων της Τροχαίας, και εν συνεχεία  τα έβαλε στα παρμπρίζ κάποιων  αυτοκινήτων. Εννοείται ότι  οι οδηγοί  στην αρχή «έπαθαν τη πλάκα τους», μέχρι να πάρουν το μήνυμα κατά της μέθης….

 Γράφει η  "κλήση" :
"Ηρεμήστε... Αυτή η κλήση είναι ψεύτικη. Ωστόσο, εάν έχετε πιει και ετοιμάζεστε να οδηγήσετε, πέρα από ένα αυστηρό πρόστιμο και ενδεχόμενη αφαίρεση διπλώματος-που είναι και το λιγότερο...-αυξάνετε τις πιθανότητες να προκαλέσετε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις. Αφήστε το αυτοκίνητο, ή ακόμα καλύτερα,  όποτε είναι να οδηγήσετε, μείνετε νηφάλιοι. Μην "γράφετε" τη ζωή!"
Υπάρχουν όμως και χώρες όπως η Λετονία, όπου ο αγώνας εναντίον της υπερβολικής ταχύτητας είναι πιο ανεπτυγμένος και πιο…μακάβριος ! Στη συγκεκριμένη χώρα  όσοι υπερβαίνουν  το όριο ταχύτητας (και κανονικά θα έπρεπε να λάβουν κλήση), αναγκάζονται από την αστυνομία να υπογράψουν  πιστοποιητικό με το οποίο δηλώνουν διατεθειμένοι να γίνουν δωρητές οργάνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου