Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Έγκλημα (εναντίον ζώου) και τιμωρία



Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει από μια  μηχανή τον σκύλο του. Το μαρτύριο κράτησε για αρκετές ώρες,  ώσπου κάποιοι νεαροί κατάφεραν να σταματήσουν το δράστη και να σώσουν το ζώο.

Χτες  ο  ιδιοκτήτης του ζώου δικάστηκε στο τριμελές Πλημμελειοδικείο  Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή,  γιʼ αυτό το λόγο η απόφαση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την προστασία των ζώων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα  και δεν εφαρμόζεται  κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Στην  περιοχή  οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και διαδραματίζονται  με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.

 Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκύλο παρέλαβε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών και σήμερα το ζώο είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.
Πηγή ECONEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου