Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Ορειβατικός της Φυλής πρωτοστατεί σε εκδήλωση για τον Αμαζόνιο






 
Έχοντας πραγματοποιήσει αναβάσεις στα σημαντικότερα βουνά, κοιλάδες και φυσικούς θησαυρούς  του Ισημερινού (Εκουαδόρ) , ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής δημιούργησε σχέσεις φιλίας  με το Προξενείο του Ισημερινού στην Αθήνα και συνεργάστηκε μαζί του σε  δύο  παρουσιάσεις  φωτογραφικού υλικού από τα δάση του Αμαζονίου στις αίθουσες ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ και στην αίθουσα του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. 

Το Γενικό Προξενείο του Ισημερινού γνωρίζοντας τις οικολογικές ανησυχίες των μελών του συλλόγου μας για τη φύση και τα δάση, κοινοποιεί την παρακάτω πρόσκληση για ενημέρωση σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος από πετρελαϊκη εταιρεία (Chevron ) σε κοιλάδα του Αμαζονίου (Ξενοδοχείο Αμαλία, Σύνταγμα, ώρα 10πμ .  31.1.2014) :



           

    

Το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας του Ισημερινού στην Ελλάδα







       Σας προσκαλεί σε συζήτηση με θέμα:









 ρύπανση του περιβάλλοντος από την πολυεθνική Texaco (η οποία εξαγοράστηκε από την Chevron το 2001), κατά την δραστηριοποίησή αυτής σε περιοχή της κοιλάδας του Αμαζονίου εντός της επικράτείασ του Ισημερινού, μεταξύ 1964 και 1990.



Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Ισημερινού δρομολόγησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με την συμπεριφορά της Chevron, η οποία εξόρυξε εκατομμύρια βαρελίων πετρελαίου μη τηρώντας τις προβλεπόμενες από την συμφωνία αυτής με το κράτος του Ισημερινού, μεθόδους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. (Σημειωτέον δε ότι οι εν λόγω μέθοδοι είναι ιδίασ «πατέντας» και εφαρμόζονται εντός των ΗΠΑ). Με τις πρακτικές της αυτές, η ανωτέρω εταιρεία προκάλεσε εκτεταμένες περιβαλλοντολογικές καταστροφές, τις οποίες ουδέποτε αποκατέστησε, ως όφειλε, αλλά αρκέστηκε στην απόκρυψη αυτών Υπό επιφανειακό στρώμα χώματος και οργανικής ύλης.



Ενημέρωση από τον Πρέσβη του Ισημερινού κον.  Jaime Barberis, στα ισπανικά και αγγλικά.



Εν συνεχεία θα προβλήθεί σχετική ταινία.

                       












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου