Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κατά του νέου «Χωροταξικού» …..





Εισαγωγή ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ : Χωροταξικό Σχέδιο υπάρχει όταν κάτι απαγορεύεται….Όταν επιτρέπονται όλα,  τότε δεν έχουμε «χωροταξικό» αλλά έναν αχταρμά χρήσεων, που υπονομεύει τη μορφή και τη λειτουργικότητα του χώρου στο διηνεκές…..



 Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικό του Τουρισμού ( 7 Φεβρουαρίου 2014) κατέθεσαν Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.  

Το εν λόγω Χωροταξικό  (ΦΕΚ 3155 Β΄/12-12-2013) αυτοπροβάλλεται ως τροποποίηση του Χωροταξικού του Τουρισμού του 2009 (ΦΕΚ 1138 Β΄/11-06-2009), αλλά στην πραγματικότητα προωθεί μια ακόμα δυσμενέστερη αντίληψη, που θίγει καίρια το φυσικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των περιοχών, υποθηκεύοντας την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ζήσουν σε ένα βιώσιμο φυσικό και

οικονομικό περιβάλλον.


Οι προσφεύγοντες  εκθέτουν επιχειρήματα  που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των προστατευόμενων περιοχών και  την

επιβολή κάθετων ρυθμίσεων που δεν λαμβάνουν υπόψη τα διαφορετικά στοιχεία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος , ενώ αγνοούν τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Ενάντια στο προηγούμενο Χωροταξικό του Τουρισμού είχε επίσης ασκηθεί προσφυγή και ακόμη εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφεύγοντες φορείς ελπίζουν σε σύντομη δικάσιμη,  λόγω της σημασίας που δίνουν οι ίδιοι και η Δημόσια Διοίκηση στο ζήτημα….

Οι προσφεύγοντες φορείς:

1. Αρκτούρος

2. Αρχέλων

3. Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

4. Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S.

5. Δήμος Κιμώλου

6. Δήμος Λειψών

7. Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

8. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

9. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

10. Καλλιστώ

11. MOm-Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας
 12. Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών
13. WWF Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου