Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Υποχρηματοδοτείται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης….



Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οικονομική αποστράγγιση  του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.



Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η επιχορήγηση του ελληνικού Δημοσίου προς το Μουσείο έχει μειωθεί στα 500.000 ευρώ για το 2014, ενώ λάμβανε 2.200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.200.000 διατίθεντο για την αποπληρωμή της συλλογής Κωστάκη. Το τρέχον ποσό  επαρκεί μόλις για την κάλυψη της μισθοδοσίας !



Στις προσεχείς εβδομάδες λήγουν τα συμβόλαια ασφάλισης και στατικής φύλαξης της συλλογής Κωστάκη, που  αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου,  έχει   αξία  περίπου  110.000.000 ευρώ και  στεγάζεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης -  το οποίο και τη διαχειρίζεται. Η συλλογή Κωστάκη είναι μία παγκοσμίως γνωστή συλλογή  ρώσικης πρωτοπορίας και αποτελεί μέσο επικοινωνίας του Μουσείου με τα μεγαλύτερα μουσεία του εξωτερικού, καθώς έχει εκτεθεί στο Museum Of Modern Art της Νέας Υόρκης, στο Guggenheim, στην Tate, στην Royal Academy of Arts, στο Martin Gropius Bau, στο MUMOK και αλλού.




Η ενδεχόμενη μη ανανέωση των συμβολαίων  , δημιουργεί τον κίνδυνο να μείνει η συλλογή έκθετη σε φθορές ή ελλιπή ασφάλεια.



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάνε τον Υπουργό αν προτίθεται να αυξήσει την επιχορήγηση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί  ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλιση και στατική φύλαξη της συλλογής Κωστάκη.



Υπογράφουν οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου (συντονίστρια

της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ), Τάσος Κουράκης, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Παναγιώτα Δριτσέλη, Τζένη Βαμβακά και Γιώργος Πάντζας.

Σχετικά δες και διαμαρτυρία 5 Δημάρχων http://oikologein.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8.html#more





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου