Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Oι απελευθερώσεις θέλουν Ψυχή….




Η ΑΝΙΜΑ ( Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής )  ξεκίνησε αυτή τη χρονιά με νέες απελευθερώσεις αποθεραπευμένων άγριων ζώων. Ξεφτέρια, γερακίνες, κουκουβάγιες  ξαναγύρισαν στη φύση, μετά από σύντομη νοσηλεία. Πολύ περισσότεροι είναι οι φιλοξενούμενοι που θα μείνουν αρκετόν καιρό στη φροντίδα της οργάνωσης , μιας και οι τραυματισμοί τους ήταν σοβαροί.

Λέει η ΑΝΙΜΑ :

«Κάθε Πέμπτη καθιερώσαμε «ημέρα ιατρείου». Τα χειρουργεία αυτή την εποχή είναι πολλά,  και τα ατυχήματα ανταγωνίζονται τα θύματα λαθροθηρίας. Ο κτηνίατρός μας  έχει πολλή δουλειά…Ο πρώτος γύπας της χρονιάς, ένα νεαρό όρνιο, έφτασε στις 11 Ιανουαρίου από την Κρήτη. Κάνει παρέα με τα άλλα τέσσερα πουλιά του είδους  που φιλοξενεί η ΑΝΙΜΑ και μέσα στους επόμενους μήνες θα απελευθερωθεί.

Μπούφους  έχουμε παραλάβει τέσσερις από την αρχή του χρόνου, από τροχαία και ηλεκτροπληξίες.

Ενας ενήλικος αργυροπελεκάνος με σοβαρό τραύμα από ηλεκτροπληξία μας ήλθε από το Μεσολόγγι.

Ο προηγούμενος, που είχε βρεθεί στη λίμνη Κάρλα και  φιλοξενήθηκε για λίγο καιρό στην Αλκυόνη, απελευθερώθηκε δε στο Μεσολόγγι, με την ευκαιρία της εκδήλωσης της Ορνιθολογικής για τους υγροτόπους.

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα της ΑΝΙΜΑ, ειδικά όταν αφορούν σε παιδιά  πρώτης σχολικής ηλικίας

Στο πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνα , στην Ακαδημία Πλάτωνος, συμμετείχαμε και φέτος μαζί με τις ομάδες των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος. Άγιος Τρύφωνας προστάτης των αγρών και των γεωργών, σε μια εποχή που η παραδοσιακή γεωργία τείνει να θεωρηθεί παράνομη…..»



Τα νέα  της ΑΝΙΜΑ  στο facebook  και στο  twitter, πρόσφατα δε από  το κανάλι της ΑΝΙΜΑ στο youtube.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου