Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το Αειφόρο Αιγαίο στις Βρυξέλλες…





Θεαματικά ήταν τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης του Δικτύου Καλών Πρακτικών του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού,  με μέλη από διάφορα νησιά του Αιγαίου, που υλοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014 στον  χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπειτα από  πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη.



Η συνάντηση είχε τίτλοOpportunities for high-quality SMEs: the missing link to Greekcovery και στόχο 



·         την παρουσίαση των δραστηριοτήτων των 20 προσκεκλημένων μελών (πρότυπων επιχειρηματιών) από διάφορα νησιά του Αιγαίου (βιολογικό μέλι από τη Σκόπελο, τυροκομείο από τη Νάξο, βότανα και ιάματα από την Αμοργό, μέλι & φυστίκι από την Αίγινα, παραδοσιακός ξενώνας και εστιατόριο από την Κίμωλο, κρασιά από την Σίκινο, την Σέριφο και την Ικαρία, παραδοσιακές πίτες από την Κύθνο, αλεύρι από την Λήμνο, ελαιόλαδο από την Λέσβο, εργαστήριο τοπικών προϊόντων από την Κέα και παραδοσιακό εστιατόριο από την Αστυπάλαια). 



·         τη δικτύωση των μελών του Δικτύου Καλών Πρακτικών και την ενημέρωση τους για θέματα χρηματοδοτικών ευκαιριών που άπτονται των διαδικασιών για την ανάπτυξη τους 



·         την ανάπτυξη σχέσεων με επιχειρηματίες στις Βρυξέλλες. Για το λόγο αυτό το ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ μπόρεσε να εξασφαλίσει για τους προσκεκλημένους τα στοιχεία όλων των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες που εισάγουν ελληνικά προϊόντα προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί τους κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης τους.



Τα μέλη του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως τους: Α. Ιωακειμίδη, Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Π. Μιχαλέλη, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης. Μίλησαν ακόμα οι: N. Sartini, Urban Ecology Center και S. Meredith, IFOAM (International Foundation for Organic Agriculture ), ενώ η συνάντηση ξεκίνησε με εισαγωγικές ομιλίες του Ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη και της Υπεύθυνης Προγράμματος Αειφόρου Αιγαίου Γ. Κίκου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο επιχειρηματίας Κ. Ερίνκογλου, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Νότος το οποίο έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο εστιατόριο στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε δέκα διεθνή.

         

        



Πληροφορίες :



Κατερίνα Στεμπίλη
Συμβούλιο Επικοινωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 2
Fax: 210 3225240






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου