Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Δεν θα πούνε το νερό νεράκι….




Με μαζικότατη συμμετοχή που ξεπερνά τις 200.000 και ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ σε ποσοστό που ξεπερνάει το 95% , απάντησαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στις προσπάθειες της κυβέρνησης να φιμώσει τη φωνή τους, ώρες πριν την διεξαγωγή του άτυπου μεν, αλλά καθόλα νόμιμου δημοψηφίσματος για το νερό.
Οι Θεσσαλονικείς  πρέπει να είναι διπλά υπερήφανοι, για την προάσπιση ενός συλλογικού αγαθού  αλλά και για την προάσπιση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι η αδιαμεσολάβητη έκφραση της βούλησης των πολιτών.


Δεδομένου ότι  ο Καλλικράτης προβλέπει τα τοπικά δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα,  οποιαδήποτε «τυπολατρική»  ανάγνωση που θα «αγνοεί» το αποτέλεσμα θα είναι βαθιά, έως και προσβλητικά, αντιδημοκρατική.

Το ισχυρότατο ΟΧΙ των πολιτών στερεί την προσπάθεια ιδωτικοποίησης της ΕΥΑΘ από κάθε νομιμοποίηση και θέτει ένα αδιάτρητο πολιτικό εμπόδιο στα σχέδια όλων εκείνων που εφαρμόζουν πολιτικές αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτό που οι πολίτες νοούν ως «δημόσιο» συμφέρον.
Η  διαδικασία του δημοψηφίσματος ήταν  νίκη των πολιτών, μη καπηλεύσιμη από καμία πλευρά.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους παρατηρητές, σε όλους τους εθελοντές που συνέπραξαν στην τέλεση του δημοψηφίσματος. Και βεβαίως αρμόζουν και για την περίπτωση του Υπουργού κ. Μιχελάκη (!) , που με την απαγόρευσή του συνέβαλε  στη διάδοση του δημοψηφίσματος…
http://www.savegreekwater.org/?p=4113



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου