Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο «πρόεδρος των Οικολόγων» Δ. Βεργής σε νέες περιπέτειες


Γνωρίζω τον Βεργή καμιά τριανταριά χρόνια και θαυμάζω την επιμονή του…Παλιά, στη δεκαετία του 80, ήξερε κάποιον από κάποια «προοδευτική εφημερίδα»  , που διαχειρίζοταν την δεύτερη και ιδιαιτέρως  αναγνώσιμη σελίδα της. Ο Βεργής είχε καταφέρει ώστε ο  κύριος κάποιος να φιλοξενεί  συχνότατα διάφορα φωτογραφικά ενσταντανέ του  με διασημότητες της Εσπερίας, μεταξύ των οποίων και με τον Βίλυ Μπραντ !

 Ο Δημοσθένης Βεργής κατέβηκε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να φεισθεί δαπανών και μεθόδων, μηδέ του οικοπορνό εξαιρουμένου… Τον θυμάμαι σε ένα προαύλιο αναμονής τηλεοπτικού σταθμού  , σε προεκλογική περίοδο, όπου περίμεναν την πρόσκλησή τους οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων και κομματιδίων. Ήμουν κι εγώ εκεί, για λογαριασμό των Οικολόγων Εναλλακτικών, και το μόνο που συγκράτησα (πέρα από την παρουσία του πατρός Πλεύρη) ήταν  το χρώμα του κουστουμιού του Βεργή : Ήταν ένα χρώμα κιτρινοπρασινολαχανί, που θα έκανε ακόμη και τους καλλιτέχνες ενός τσίρκου να «τα πάρουν στο κρανίο»…

Τώρα ο Βεργής, φερόμενος από κάποια μίντια ως  πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων άνευ εισαγωγικών,  έφαγε 37 έτη και 6 μήνες  για καταπάτηση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα….
 Ο Βεργής  κρίθηκε ένοχος χωρίς αναστολή και υποθέτω ότι θα «έτρωγε» καμιά 50 χρόνια,  αν  το δικαστήριο  δεν του αναγνώριζε – όπως του αναγνώρισε -  το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ….  Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κ. Πρόεδρος  καταζητείται, αν και ενδέχεται να καταζητεί  το ποσό των 150.000 ευρώ,  για να καλύψει το πρόστιμο που του επέβαλε το δικαστήριο….



2 σχόλια:

  1. Ουδείς μίλησε για το μέγεθος της καταπάτησης, ώστε να σας βάζει στον κόπο να επιχειρηματολογείτε επ΄αυτού. Θα περιμένουμε μερικές ημέρες, αφού μας το προτείνετε - αλλά και αφού αυτά τα 37 χρόνια μας φαίνονται κομάτι μεγάλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ,είστε πολύ καλός που δημοσιεύευετε το σχόλιο των οικολόγων του μικρού αυτού κόμματος .
    Σημερινή εξέλιξη ( 11.07.2014 ) η ΓΓΔΕ του Υπεχωδε βεβαίωσε ότι ΔΕΝ έχουν απαλλοτριωθεί
    τα κτηματα του Βεργή ! ( τα κτήματα έχουν δωρηθεί στο κόμμα το 2000 ) .
    Οπότε ΔΕΝ ανήκουν στο Δημόσιο !

    Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία .
    Όλοι οι οικολόγοι πρέπει να ενωθούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή