Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σκότωσε γάτα- δικάζεται αύριο στη Χαλκίδα

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας πολιτικός που είχε το παρατσούκλι "γατοσχίστης", γιατί έτσι είχε
αυτοπροσδιορισθεί σε μια πολιτική κόντρα : Ότι δηλαδή είχε τέτοια κότσια, ώστε μπορούσε να πάρει μια γάτα και να την κόψει στα δυο με τα χέρια του...Ευτυχώς, πολλά άλλαξαν από τότε, εξ ου και η είδηση :


Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας θα δικαστεί την Τρίτη 19 Αυγούστου στις 13:00  55χρονος άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου γιατί μέσα στο καφενείο του στο χωριό Άγιος Αιδηψού στην Εύβοια χτύπησε  βίαια και επανειλημμένα -και πιθανότατα θανάτωσε -  μια γάτα μπροστά στα μάτια των τουριστών!
Το σώμα του ζώου, που θεωρείται νεκρό, δεν εντοπίστηκε. Η Αστυνομία και οι αυτόπτες μάρτυρες βρήκαν μόνο την κούτα, στην οποία είχε μπει το ζώο για να σωθεί και τα ξύλα με τα αίματα.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» αναφέρει σε ανακοίνωση του :   «Στην Χαλκίδα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας συνοδοιπόρους στο έργο μας κατά της κακοποίησης των ζώων. Είναι σημαντική η δυναμική παρουσία των φιλόζωων σε αυτή την δίκη. Πρέπει να σταματήσει η δυσφήμηση του πανέμορφου νησιού από τις αποτρόπαιες πράξεις μερικών καθαρμάτων».
Τρεις αυτόπτες μάρτυρες και η πρόεδρος της «Ήρας» θα καταθέσουν και θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του ζώου. Θυμίζουμε ότι το πτώμα της γάτας δεν βρέθηκε γιατί ο δράστης είχε το χρόνο να το εξαφανίσει και δεν αποκάλυψε στις αρχές που το πέταξε.
Τι λέει η αυτόπτης μάρτυρας

Η Έλενα Αγγελοπούλου μια εκ των αυτοπτών μαρτύρων που κατέθεσε εις βάρος του δράστη με αφορμή αυτό το έγκλημα έγραψε λίγες ώρες αργότερα στο προφίλ της στο facebook: «Το να χτυπάς με μανία ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα είναι κτηνωδία. Την κτηνωδία αυτή την είδα χτες το βράδυ στον Άγιο Εύβοιας να εκτελείται από τα χέρια ενός ανθρωπόμορφου τέρατος. Πολλοί θα πείτε ότι είμαι υπερβολική στις εκφράσεις μου αν όμως το βλέπατε και εσείς το ίδιο θα αισθανόσασταν.
Χτες το βράδυ ημέρα της γιορτής της Παναγίας έτρωγα με παρέα στην πλατεία του χωριού Άγιος Β. Εύβοιας και ξαφνικά στο απέναντι μαγαζί εξελίσσεται ένα γεγονός που με συγκλόνισε.
Το μικρό μαύρο γατάκι που τάιζα με τα χέρια μου πριν λίγο έπεφτε θύμα κακοποίησης μέχρι θανάτου από το ανθρωπόμορφο τέρατος που ανέφερα με σκουπόξυλο λάστιχα και καρέκλες προσπαθούσε με φοβερή αγριότητα και μανία να σκοτώσει το μικρό γλυκύτατο πλασματάκι. Τρέχοντας διέσχισα τον δρόμο και έφτασα στη τζαμαρία του μαγαζιού η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
Αισθάνθηκα το ίδιο ανυπεράσπιστη με το μικρό ζώο μια και δεν μπορούσα να σταματήσω την μανία του. Χτυπούσα τα τζάμια και φώναζα χωρίς αποτέλεσμα. Μόνη απάντηση "φέρτε την αστυνομία" και αυτό κάναμε σαν μόνη λύση.
Ήρθαν καλέσαμε τον εισαγγελέα δώσαμε καταθέσεις στο τμήμα, από τα 150 άτομα μόνο 4 άνθρωποι!!!! Τον συνέλαβαν στις 4 το πρωί… Θα περάσει αυτόφωρο… Θα πάρει αναβολή… κάποτε θα γίνει το δικαστήριο...

Ήταν η πρώτη φορά που τα ματιά μου γέμισαν τόση κακία και στα αυτιά μου μόνο η φράση "αφήστε το κυρία μου τώρα γιατί να χαλάσετε την βραδιά σας, θα έχουμε φασαρίες"...Όμορφος Κόσμος Ηθικός Αγγελικά Πλασμένος!!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου