Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Νέα Μονοπάτια Πολιτισμού, από την «Ελληνική Εταιρεία»








Σίκινος: στο εκκλησάκι του Ελύτη, συντροφιά με τα ποιήματά του...
 Ορεινή Κορινθία: μαζεύουμε και απλώνουμε τη σταφίδα μαζί!


Στη Σίκινο και στην Ορεινή Κορινθία, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού εγκαινιάζει τα Μονοπάτια Πολιτισμού τα 2 τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου  και απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση στο ευρύ κοινό.

22 – 24 Αυγούστου 2014: ΣΙΚΙΝΟΣ 
7 μοναδικές διαδρομές σηματοδοτήθηκαν φέτος σ’ ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων.
Με επίκεντρο την Παναγία Παντοχαρά – το ξωκλήσι του Οδυσσέα Ελύτη – ένα 3ήμερο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί από την ΕΛΛΕΤ και τον Δήμο Σικίνου, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί μ΄ έναν καινούργιο τρόπο: Εσπερινός και αναγνώσματα του Ελύτη, περιηγήσεις στα μονοπάτια, επισκέψεις/ξεναγήσεις στο ξεχωριστό μνημείο της Επισκοπής και στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, μουσική με παραδοσιακά όργανα και Σικινιώτικα τραγούδια στο παλιό οινοποιείο. Η Σίκινος μας υποδέχεται σε μια διαφορετική γιορτή!  


30-31 Αυγούστου 2014: ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – Ψάρι
Γιορτάζουμε τα Μονοπάτια Πολιτισμού μαζί με τη συγκομιδή της κορινθιακής σταφίδας, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
5 συναρπαστικές διαδρομές – 4 περιπατητικές και μια ποδηλατική – μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να χαρούμε την ομορφιά της Ορεινής Κορινθίας. Παράλληλα, η ΕΛΛET και οι κάτοικοι του Ψαρίου μας προσκαλούν στην 1η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας! Στο κέντρο παραγωγής της σταφίδας από τα αρχαία χρόνια, θα περπατήσουμε σε μονοπάτια στους ιστορικούς αμπελώνες, θα βιώσουμε τον Τρύγο μαζεύοντας και απλώνοντας την σταφίδα με ντόπιους παραγωγούς, θα επισκεφθούμε τη σχετική έκθεση φωτογραφίας, θα δούμε και θα μάθουμε πολλά!        

Πληροφορίες:κα Κ. Στεμπίλη -  Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου