Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

To ΜΙΤ στην Ικαρία – Παγκόσμια καινοτομία για δωρεάν Wi-Fi

«…. 1000 γεροδεμένα άγρια κατσίκια θα μεταφέρουν αντί για κουδούνα, ένα πομπό Wi-Fi, ενώ στην πλάτη τους θα στηριχθεί ειδικό μίνι φωτοβολταϊκό που θα μετατρέπει το άφθονο ελληνικό φως σε ηλεκτρική ενέργεια…..»

Μια απίστευτη συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ικαρία. Ομάδα επιστημόνων από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, γνωστό για τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις στο χώρο της τεχνολογίας, βρίσκεται ήδη στην Ικαρία προκειμένου να μιλήσει με τους ανθρώπους του νησιού και να μελετήσει τις λεπτομέρειες μιας πρωτοφανούς λύσης ικαριακής έμπνευσης, που υπόσχεται να δώσει δωρεάν Wi-Fi και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ικαρίας.
Όλα ξεκίνησαν μετά την επιβεβαίωση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι το – με εντολή πρωθυπουργού – δωρεάν Wi-Fi θα γίνει πραγματικότητα σε 302 Δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και η Ικαρία.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στους διαδρόμους του Δήμου και του Επαρχείου καθώς το πρώτο ερώτημα που έρχοταν στο μυαλό κάθε Ικαριώτη ήταν  το « πώς θα μεταφέρουν τις δωρεάν κεραίες του δωρεάν Wi-Fi χωρίς ούτε καν δρόμους; Και με τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση;»
Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με συμμετοχή των φορέων του νησιού, εξετάστηκαν όλες οι λύσεις για το φλέγον πρόβλημα και η απόφαση που πάρθηκε είναι αυτή που εξέπληξε τους διασημότερους ερευνητές στον κόσμο.
Μετά από πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων Ικαρίας, θα διατεθούν αφιλοκερδώς 1000 γεροδεμένα άγρια κατσίκια, τα οποία θα μεταφέρουν αντί για κουδούνα, ένα πομπό Wi-Fi ενώ στην πλάτη τους θα στηριχθεί ειδικό μίνι φωτοβολταϊκό που θα μετατρέπει το άφθονο ελληνικό φως σε ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του πομπού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα χειροκροτήθηκε για πολλά λεπτά καθώς είναι γνωστό ότι τα κατσίκια στην Ικαρία κυκλοφορούν παντού, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα με δρόμους, μάντρες, περιφράξεις, κτλ οπότε μπορούν να φέρουν το τόσο πολύτιμο δωρεάν Wi-Fi και στο τελευταίο κόκκινο βράχο του νησιού.
Είναι τόσος ο ενθουσιασμός για την καινοτόμα λύση που ο Δήμαρχος Ικαρίας, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους κτηνοτρόφους του νησιού, ανέφερε μεταξύ άλλων «Ο Δαίδαλος έβαλε στον άνθρωπο φτερά, εμείς θα βάλουμε στα κατσίκια φωτοβολταϊκά: λύση σύγχρονη, πράσινη, ένα ακόμη βήμα για την αειφορία του νησιού, μακριά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται μέχρι και τον ήλιο που μας φωτίζει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνοτρόφους που αποδεικνύουν πως μπορεί να παντρευτεί με επιτυχία η παράδοση με την τεχνολογία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου