Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η Φιλέλλην κυρία Γκάγκα….



Η Lady Gaga δείχνει φιλέλλην,  μάλιστα δε  δηλώνει ότι δούλεψε στα 15 της χρόνια σε τρία ελληνικά εστιατόρια της  Νέας Υόρκης…. Στη σκηνή του ΟΑΚΑ στις 19.9.14,  είχε τη καλωσύνη να βγει  με μια ελληνική σημαία – όμως αυτή η εξωτερίκευση αισθημάτων  θα αποκτήσει αξία  μόνο αν ΔΕΝ  κάνει κάτι ανάλογο με την Ολλανδική, Νορβηγική ,  Τσεχική  κλπ.  σημαία, στην Αμβέρσα της Ολλανδίας, στο Χέρνινγκ της Νορβηγίας,  στη Πράγα της Τσεχίας και στις άλλες πόλεις της περιοδείας της… Τώρα βέβαια , το ποιος θα περιμένει όλη τη διάρκεια  της περιοδείας  για  να εξακριβώσει  τα αληθή ή  ιμπρεσιονιστικά κίνητρα της Lady, παραπέμπει στο αρχαιοελληνικό γνωμικό «Τρέχων ερεύνα»*….

Η  Lady θα μπορούσε να είναι πιο φιλέλλην, αν άφηνε μέρος των εισπράξεών της για τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, σκεπτόμενη ταυτόχρονα  το  ημέτερο ισοζύγιο πληρωμών,  που θα «μπατάρει» επ’ αόριστο  λόγω πληρωμής των τοκοχρεωλυσίων . Ή αν άφηνε μια  αιχμηρή «νότα»  όπως  αυτήν  του Πάπα, που καυτηρίασε την σωτηρία των τραπεζών αντί της σωτηρίας των ανθρώπων, στη πρόσφατη συνάντησή του με τον Τσίπρα.
Κατά τα άλλα, το σόου της Κυρίας Γκάγκα είχε τα χαρακτηριστικά «πολυγεγονότος», με μουσική, χορό, επίδειξη μόδας και πάρτυ ! Στο μέλλον  δε ουδόλως  αποκλείεται να αναλάβει η εκκεντρική κυρία το ρίσκο του εμπλουτισμού με  κουζινικές κρεασιόν ή ο,τιδήποτε άλλο – κατάποση ξιφών, γύρο του θανάτου με μοτοσυκλέτα κλπ.:  Λέω ρίσκο, γιατί  οι συνθέσεις καλλιτεχνικών στοιχείων κάποτε αστοχούν και οδηγούν  σε καλλιτεχνικούς αχταρμάδες….

   Η γελοιογραφία : «Νωρίς αυτή τη μέρα, η Lady Gaga είχε γεναιόδωρα δώσει τα παλιά της ρούχα στους άστεγους»  
 * Αρχαιοελληνικό γνωμικό νεοελληνικής κατασκευής, συνηθέστατα απαντώμενο στην προστακτική ( «τρέχα-γύρευε»)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου