Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ρομπέν πόλεων και δασών …..



Ο Δημήτρης Κωστόπουλος, συγγραφέας του περί εγκληματικότητας βιβλίου «Ο Νταβέλης στο Σικάγο» και ρεπόρτερ πολλών επεισοδίων που πέρασαν (χωρίς δήλωση της πηγής…) στον ελληνικό τύπο, θα αισθανόταν συναρπαστικά από το αφιέρωμα του BBC Magazine στον Βασίλη Παλαιοκώστα…. 
Εδώ συναρπαστικά αισθάνθηκα κι εγώ προ εικοσαετίας, όταν ο Παλαιοκώστας κυκλοφορούσε ασύλληπτος και  δεν είχε ακόμη πάρει την ευρεσιτεχνία «απόδραση δι ελικοπτέρου»,  οπότε βρέθηκα στην Πίνδο , στα ορεινά του νομού Τρικάλων, για να πέσω δυο φορές σε μπλόκο της Αστυνομίας που έψαχνε για τον λεγάμενο σε κάτι απίθανες ερημιές…

Τώρα με μια αφίσα και  τίτλο «Ο ασύλληπτος» , το BBCMagazine (με γνωστό το αγγλικό ψώνιο για τα ρεκόρ και τα παράδοξα της αρμοδιότητας Γκίνες) αφιερώνει εκτενές άρθρο  στον πιο καταζητούμενο Έλληνα όλων των εποχών,που αφήνει παρασάγγες τον ληστή Γιαγκούλα .

«Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας», αναφέρει το BBC.

Στο άρθρο γίνεται αναδρομή στην παράνομη πορεία του Παλαιοκώστα από την αρχή της μέχρι τις κινηματογραφικές αποδράσεις. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις οικείων του αλλά και συγκρατούμενών του, που τον παρουσιάζουν ως «έναν κοινωνικά αποδεκτό ληστή και ένα ήρωα» καθώς «κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς».

Επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο :  «Όπως και ο πραγματικός Ρομπέν των Δασών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές που "βασανίζει". Τον παρουσιάζουν ως βίαιο τρομοκράτη και οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν όλως περιέργως αποφύγει να μιλήσουν για την απίστευτη ιστορία του»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου