Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται το διαφανές αεροπλάνο !



 Δεν  είναι ένα αεροπλάνο με τοιχώματα διαπερατά από το βλέμμα, ούτε  ένα μικροπεριβάλλον  ψευδαισθήσεων προβαλλόμενων από οθόνες, που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ταξιδεύεις χωρίς άλλο κράτημα πέρα από τον ιμάντα ασφαλείας της θέσης σου…
Πρόκειται για το πνευματικό τέκνο μιας εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ονόματι CPI (Centre for Process Innovation , Κέντρο Επεξεργασίας Καινοτομιών) που ασχολείται με το σχεδιασμό του πρώτου αεροπλάνου χωρίς παράθυρα – που θα παρέχει υψηλότερη ασφάλεια στους επιβάτες και καλύτερη αεροδυναμική κατάσταση στο αεροπλάνο. Σε αντιστάθμισμα  της απώλειας του ατομικού παράθυρου, το νέο αεροπλάνο θα διαθέτει οθόνες υψηλής ευκρίνειας που θα παρέχουν καλές και ευρύτερες όψεις της έξω  πραγματικότητας. Πόσο ευρύτερες; Μα όσο δεν παίρνει περισσότερο, δηλαδή 360 μοίρες, χάρις στις κάμερες εκτός αεροπλάνου ! Οι επιβάτες θα μπορούν να διαλέγουν  από αυτές τις 360 μοίρες τις οπτικές γωνίες της προτίμησής τους (!), ενώ επίσης θα διαθέτουν διάφορες υπηρεσίες πάνω στις προβαλλόμενες επιφάνειες….

Κατά τους ισχυρισμούς της Αγγλικής Εταιρείας, μας χωρίζουν μόλις 10 χρόνια από αυτό το θηρίο, που σε κάνει να θέλεις να ζήσεις οπωσδήποτε άλλα 30 χρόνια για να το απολαύσεις….Τελευταίο και σημαντικότερο : Τα νέα διαφανή αεροπλάνα θα διαθέτουν «αμάξωμα» ανθεκτικότερο αλλά συγχρόνως ελαφρότερο ! Επομένως θα καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και θα έχουν φτηνότερα εισιτήρια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου