Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ξέρεις από βέσπα; (Μία παγκόσμια κοινότητα για τους φίλους της )


Ήμουν περίπου  30 χρόνια χρήστης και ιδιοκτήτης  βέσπας . Ξεκίνησα από ένα 50αρι και κατέληξα σε μια διακοσάρα – δίχρονη μηχανή που έκαιγε ένα μείγμα  απλής βενζίνης και λαδιού. Το εκπληκτικό με αυτό το ύστερο  μηχάνημα είναι ότι μπορούσε να αναπτύσσει όση ακριβώς οριακή ταχύτητα έγραφε το κοντέρ του : Δηλαδή 120 χιλιόμετρα ! Τελικά έδωσα τη βέσπα και  αγόρασα μια μπέβερλυ ,  παίρνοντας ταυτόχρονα και προαγωγή στα 250 κυβικά…
 
Μερικοί  θα το βρουν αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα : Ο κυβισμός και ο ψυχισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία…Από την εποχή των μεγάλων μοτοσυκλετοδιαμαρτυριών της δεκαετίας του 80- όταν οι μοτοσυκλετούχοι κατήγγελλαν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις  και εγώ αρθρογραφούσα επ’ αυτού στη ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – κάθε επιβήτωρ ολίγων κυβικών εισέπραττε την υποτιμητική ματιά  κάποιων  λεβεντοκρετίνων με  τα πολλά …Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ανεπηρέαστος από αυτή την «πάλη των κυβικών» που εμπεριείχε και ολίγη «πάλη των τάξεων», όμως με τον καιρό συνήθισα.

Τρεις δεκαετίες με τη βέσπα σημαίνουν πολλά. Θα πω μόνο ένα από αυτά : Θυμάμαι το συνεργείο που με εξυπηρετούσε, στη Λεωφόρο Συγγρού, κοντά στην Ολυμπιακή. Πήγαινα τη μηχανή εκεί  και στεκόμουν στην πόρτα, βλέποντας το εσωτερικό του καταστήματος : Γιατί από την πόρτα μπορούσα να παίρνω κλεφτές ανάσες, μια και  στο εσωτερικό οι εξατμίσεις και οι μυρωδιές των λαδιών δημιουργούσαν ατμόσφαιρα Άουσβιτς. Από εκεί  παρατηρούσα αυτό τον  χρυσό  άνθρωπο και  συνεργιατζή-  που άκουγε στο όνομα Γιάννης Λύρας, που ήταν λαϊκός τύπος παλιάς εσοδείας, με ένα τσιγάρο κολλημένο μονίμως στο στόμα, να  αντιπαρέρχεται άνευ σχολίων  την κατάσταση του θαλάμου αερίων…

Έ ρε tempora, έ ρε mores ! Πήγαινα στον Γιάννη το Λύρα κάποτε – κάποτε με τη διάγνωση έτοιμη – π.χ. «κάτι έχει το καρμπυρατέρ» - κι αυτός επιλαμβανόταν του ζητήματος χρεώνοντας εμένα όπως και κάθε άλλο, με τις πιο  φτηνές τιμές της αγοράς. Τότε, η επιδιόρθωση των μηχανημάτων δεν απασχολούσε πολύ τεχνικό  εξοπλισμό, με αποτέλεσμα η σχέση με το δικό σου μηχάνημα να είναι πιο οικεία και ανατομική. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τα τρε ελεγκαν συνεργεία θα φαινόταν τότε λάθος μαγαζί – πήγες για μαστοράντζα και έπεσες σε φαρμακείο…

Τώρα τι γίνεται; Κάποιοι κινούν μια υπόθεση Vespa με κάτι μεταμοντέρνα σκεπτικά που ελάχιστα  με ψυχ-αγωγούν (δηλαδή άγουν την ψυχή μου κάπου…).

Διαβάστε όμως εσείς και κρίνετε, περί  της ένωσης  των βεσπούχων όλων των χωρών, υπό την σημαία του  σάϊτ  www.doyouvespa.com.


 «Η Vespa παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, προβάλλοντας τον καινοτόμο χαρακτήρα της και διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην κοινωνία, εδώ και 68 χρόνια.  Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο γνωστά ιταλικά προϊόντα στον πλανήτη.
Η νέα κοινότητα "DoYouVespa?" αποτελεί την απόλυτη αντανάκλαση της ψυχής της Vespa και προσκαλεί τους φίλους της από όλο τον κόσμο, να γίνουν μέρος μίας παγκόσμιας κοινότητας, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα
www.doyouvespa.com. Σκοπός της είναι να ενώσει όλους τους λάτρεις και τους ιδιοκτήτες Vespa, δημιουργώντας για αυτούς ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης που θα πυροδοτήσει νέες συνδέσεις και εμπειρίες.
Όπως αναφέρεται και το Μανιφέστο, οι οπαδοί της Vespa, είναι άνθρωποι που δρουν ανεξάρτητα, χαράζουν το δικό τους δρόμο και πάνε κόντρα στο ρεύμα. Παρακολουθούν τις νέες τάσεις και τη μόδα, αλλά καταφέρνουν να μένουν αναλλοίωτοι και πιστοί στο ιδιαίτερο στυλ τους. Καλωσορίζουν τις εξελίξεις αλλά φροντίζουν να τις φέρνουν πάντα στα μέτρα τους. Δεν προσπαθούν για να είναι διαφορετικοί, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι μοναδικοί. Και φυσικά γνωρίζουν ακριβώς τί θέλουν και το διεκδικούν.
Αυτά είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά κάθε λάτρη της Vespa στον κόσμο. Ως εκ τούτου οι οπαδοί της Vespa δεν μπορούν να καθοδηγηθούν, είναι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα, με πολλές εμπειρίες και μοναδικές ιστορίες για να μοιραστούν, πολλές από αυτές πάνω σε μία Vespa.
Τώρα, χάρη στη νέα παγκόσμια κοινότητα "DoYouVespa?", όλοι οι λάτρεις της Vespa, έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να μοιραστούν ιστορίες για τη ζωή και τον εαυτό τους με χρήστες από όλο τον κόσμο, μέσω της δημιουργίας αφισών και κολάζ, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή εικόνων, τίτλων και μηνυμάτων, ή ανεβάζοντας δικές τους φωτογραφίες. Όλες οι εικόνες που δημιουργούνται από τους χρήστες, δημοσιεύονται στη σελίδα 
www.doyouvespa.com και φέρουν τα στοιχεία του δημιουργού (όνομα, χώρα διαμονής). Όλες οι εικόνες που αναρτούνται στη σελίδα είναι ορατές από τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Οι εικόνες που θα πάρουν τα περισσότερα likes & shares, κερδίζουν μίλια Vespa, ανάλογα με την φυσική απόσταση μεταξύ του χρήστη που δημιούργησε την εικόνα και εκείνων που αλληλεπίδρασαν. Οι χρήστες, έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να διαβάζουν για όλα τα νέα της αγαπημένης τους μάρκας, στις ενότητες Vespa News & Vespa stories, ενώ μπορούν να κοινοποιήσουν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που επιθυμούν.
Μπείτε σήμερα στην πλατφόρμα "DoYouVespa?", για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και συναντήστε φίλους της Vespa από κάθε σημείο του πλανήτη!
Το 
www.doyouvespa.com είναι πλήρως προσβάσιμο από υπολογιστές, tablets και smartphones και διευκολύνει την άμεση σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα και την κοινή χρήση του περιεχομένου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου