Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τα φωτοβολταϊκά “ασχημαίνουν” τη βρετανική εξοχή….

Στην Ελλάδα λεηλατούν ασυστόλως τις  φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στις στέγες,  πειθαρχώντας «στη φωνή των κυρίων τους», που θέλουν  μαζικές εγκαταστάσεις στην ύπαιθρο για να μπορούν να διαχειριστούν το ρεύμα επ’ ωφελεία των δανειστών….
Όμως στην Αγγλία, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του ECONEWS, τα  φωτοβολταϊκά πάρκα θεωρούνται ανεπιθύμητα..
Μιλώντας στις 6/11/14  στη Βουλή των Κοινοτήτων, η κα. Ραντ,  υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ,  είπε  ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να στρέψει τα επενδυτικά κεφάλαια προς τα φωτοβολταϊκά σε στέγες και όχι στα επίγεια πάρκα : «(τα φωτοβολταϊκά πάρκα) δεν είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα… και θα πρέπει να εγκαθίστανται σε στέγες, οικιακές ή  επαγγελματικές και όχι στην όμορφη και καταπράσινη εξοχή»
Σχετικά


Τα σχόλια της Ραντ ήρθαν ως απάντηση στην παρέμβαση της σκιώδους υπουργού Περιβάλλοντος των Εργατικών, Τζούλι Έλιοτ, η οποία αναρωτήθηκε εάν έμεινε κάποια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που να υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση μετά τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στα επίγεια αιολικά και την περικοπή τους για τα φωτοβολταϊκά μεγάλης κλίμακας από τον Απρίλιο του 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεύμα που αντιτίθεται στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ -και συγκεκριμένα αιολικών και φωτοβολταϊκών- στη βρετανική εξοχή είναι αρκετά ισχυρό.
Το 2012 έκθεση της πρωτοβουλίας για την προστασία της βρετανικής υπαίθρου “Campaign to Protect Rural England (CPRE)”  επισήμαινε ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε περιοχές φυσικού κάλλους διαταράσσει το οικοσύστημα και καλεί προς χάραξη μιας περιβαλλοντικά φιλικής στρατηγικής στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρίγκηπας Κάρολος είχε κάποτε αποκαλέσει (το μακρυνό 2004) τα αιολικά πάρκα ως “απαίσιo λεκέ στο φυσικό τοπίο”, τα χαρακτήρισε “αχρείαστα” και την εγκατάστασή τους “ντροπή”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου