Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Τα ελαιόλαδα των οινοποιών»


Μία πρωτοβουλία του Οινοράματος
Αθήνα, Φεβρουάριος 2015
Όλοι γνωρίζουμε την επιτυχία των ιταλικών ελαιολάδων στη διεθνή αγορά. Πολλά από αυτά ―και μάλιστα μερικά από τα πιο ακριβά― ανήκουν σε αμπελοοινικές εκμεταλλεύσεις της Τοσκάνης, της Ουμβρίας, της Σικελίας κ.ά. συμβάλλοντας ουσιαστικά στον κύκλο εργασιών τους. Επιπλέον η παρουσία τους μέσα στην γκάμμα των κρασιών ενός οινοποιείου προσδίδει σε αυτό επιπλέον κύρος (τονίζοντας τη σημασία της γεωγραφικής προέλευσης και της χειροποίητης, «artisanal», παραγωγής του), ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ανοίξει και νέες αγορές για το κρασί.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος η παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας να μη γίνει, και στην Ελλάδα, τάση μεταξύ των οινοποιών! Δεδομένης, μάλιστα, της τελειομανίας που γενικά διακρίνει τους Έλληνες οινοποιούς στη δουλειά τους, είναι βέβαιο πως τα ελαιόλαδά τους θα είναι αρίστης ποιότητας (όπως συνέβη με όσους καταπιάστηκαν με την παραγωγή τσίπουρου και άλλων αποσταγμάτων).
Θέλοντας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της τάσης αυτής και να βοηθήσουμε τους οινοποιούς εκείνους που ήδη έχουν αρχίσει να παράγουν και να εμπορεύονται ελαιόλαδο, δημιουργούμε στο φετινό Οινόραμα ένα ομαδικό περίπτερο με τα «Ελαιόλαδα των Οινοποιών».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ελαιοπαραγωγή των εξής οινοποιείων: Gentilini (Κεφαλονιά), Κτήμα Αϊβαλή (Νεμέα), Κτήμα Γράμψα (Ζάκυνθος), Κτήμα Θεοδωρακάκου (Λακωνία), Κτήμα Μανουσάκη (Χανιά), Κτήμα Μερκούρη (Ηλεία), Κτήμα Μπριντζίκη (Ηλεία), Κτήμα Παπαργυρίου (Κορινθία), Κτήμα Ρίρα (Αχαΐα), Οινοποιία Βρυνιώτη (Εύβοια), Οινοποιία Λαφαζάνη (Νεμέα) και Tsantali (Άγιον Όρος).
Το περίπτερο θα επανδρώσει η κυρία Μαρία Κατσούλη, οινοχόος, γευσιγνώστης ελαιολάδου διαπιστευμένη από το Ε.ΣΥ.Δ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) και η μοναδική «Olive Oil Sommelier» της Ελλάδας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εβδομάδας κρασιού «Athens Wine Week» (1 με 8 Μαρτίου)  που πραγματοποιείται μαζί με το Οινόραμα, θα οργανωθεί επαγγελματικού τύπου γευστική δοκιμή των ελαιολάδων αυτών και δείπνο αρμονίας φαγητού με τα κρασιά και τα ελαιόλαδα των οινοποιών σε εστιατόριο της πόλης.
www.oenorama.com                                                                                      www.athenswineweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου