Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Στην Τουρκία επιτράπηκε το χαρτί τουαλέτας


Στο αριστουργηματικό φιλμ «Τιμπουκτού» οι Ισλαμιστές απαγορεύουν τη νυκτερινή μουσική και το ποδόσφαιρο, για τους δικούς τους λόγους…Στη Τουρκία  δεν απαγορεύουν αλλά επιτρέπουν, όμως αυτό ισοδυναμεί κάπου με  το πρώτο- δηλαδή με  διείσδυση στην προσωπική ζωή των πολιτών….
Να τι επιτρέπουν στην Τουρκία σύμφωνα με είδηση από τα «Τουρκικά Νέα», που δεν διευκρινίζουν τι επιτρεπόταν πριν να επιτραπεί το κολόχαρτο :

«H Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) κυκλοφόρησε φετφά δηλώνοντας ότι η χρήση του χαρτιού τουαλέτας είναι επιτρεπτή εντός του Ισλάμ, αν και τόνισε ότι το νερό θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή του καθαρισμού.
Υπενθυμίζοντας ότι για μια προσευχή για να είναι θρησκευτικά νόμιμη, το σώμα, τα ρούχα και ο τόπος όπου η προσευχή πραγματοποιείται, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από στοιχεία που ορίζονται ως “ακάθαρτα” από το Ισλάμ, ο φετφάς αναφέρει πως πρέπει ο καθαρισμός να γίνεται με νερό.
 ¨Αν δεν μπορεί να βρεθεί νερό για τον καθαρισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά καθαρισμού. Ακόμα κι αν κάποιες πηγές θεωρούν πως το χαρτί είναι ακατάλληλο ως υλικό καθαρισμού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του χαρτιού τουαλέτας .¨
Η Διεύθυνση είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου ότι επιτρέπεται η χρήση αλκοόλ για τις ουσίες που παράγονται για τον καθαρισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι απαγορευμένη από την ισλαμική θρησκεία.
Eφ. Χουριέτ 7/4/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου