Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ: «ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ»

                    
                      Κυριακή  26 Απριλίου 2015,  7μμ
                    στον Ιστορικό Κινηματογράφο
                        ΑΛΚΥΟΝΙΣ  Ιουλιανού 42-46 , Πλ.Βικτωρίας
τηλ. 210 8220008

     
Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ  θυμίζει  εκείνα τα τραγούδια της που αποτέλεσαν ιστορικά  το πρώτο σημείο αναφοράς του Φεμινιστικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Θ’ ακουστούν δικά της  αγαπημένα τραγούδια, πάνω   στον λόγο της Μπέττης Κομνηνού αλλά και  της Στέλλας Χρυσουλάκη, της Νίνας Ναχμία, της Μαρίας Πολυδούρη, της Γαλάτειας Καζαντζάκη, της Μυρτιώτισσας , της Αιμιλίας Δάφνη, που μας γνώρισαν τη φωνή της και που την καθιέρωσαν ως μια από τις ωραιότερες ελληνικές φωνές του έντεχνου τραγουδιού.
Το 1980  ο ποιητικός λόγος των γυναικών ήταν ακόμα υποτιμημένος και περιθωριοποιημένος. Από τότε έχοντας διαγράψει μια λαμπρή σταδιοδρομία στο Ελληνικό τραγούδι, κατόρθωσε να διατηρήσει άσβηστη τη φλόγα του γυναικείου λόγου με το Κουτί της Πανδώρας το 83, τις  Πόλεις του Νότου ,τη Νέα Γη, Το Καφέ Γκρέκο, αλλά και το Αγήρων Ήχος θεάτρου που αναφέρεται σε Γυναίκες του Αρχαίου δράματος .
Η πορεία αυτών των τραγουδιών, την  καθιέρωσαν ως λυρική  ερμηνεύτρια πολιτικών τραγουδιών διεκδίκησης . Η Νένα Βενετσάνου ερεύνησε ,καλλιέργησε και ανέδειξε με επιμονή  και υπομονή την καλλιτεχνική φεμινιστική έκφραση  μέσα στο ελληνικό  τραγούδι. Το Δεύτερο Κύμα, είναι  τίτλος ενός νέου κύκλου  τραγουδιών της , που θα παρουσιάσει με τους συνεργάτες της Βιβή Γκέκα, Μάνο Αβαράκη, Σταύρο Αγιαννιώτη, Χάρη Μέρμηγκα, Σόλη Μπαρκή σε αυτή τη  συναυλία που γίνεται   με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την δημιουργία του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην Αθήνα.
 Γενική είσοδος 10ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου