Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Θερινά Προγράμματα Ορνιθολογικής




Θερινά εθελοντικά προγράμματα με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Τα ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας», αλλά και στην Ερμούπολη της Σύρου, στη Μυτιλήνη και τη Σάνη της Χαλκιδικής. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ο Ορνιθολογικός Σταθμός Αντικυθήρων (ΟΣΑ), όπου θα γίνει καταγραφή της φθινοπωρινής μετανάστευσης των πουλιών.
Αναλυτικότερα, στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα οι επισκέπτες των ενημερωτικών περιπτέρων θα πληροφορούνται για τις προστατευόμενες περιοχές και την οικολογική αξία του Ιονίου, αλλά και για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος.
Στη Σύρο και τη Μυτιλήνη ο επισκέπτες ενημερώνονται για τα θαλασσοπούλια και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Αιγαίο.
Στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων (ΟΣΑ) το πρόγραμμα των εθελοντών περιλαμβάνει καταγραφή των μεταναστευτικών αρπακτικών πουλιών και παρακολούθηση της μετανάστευσης με τη μέθοδο των δακτυλιώσεων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
Για ειδικότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.ornithologiki.gr/volunteers ή στείλτε μήνυμα ανάλογα με το πρόγραμμα που ενδιαφέρεστε στο volunteers@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8227937 και 6974510976 (Σπύρος Ψύχας).
Κατεβάστε τη Δήλωση Συμμετοχής για Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Σύρο και Μυτιλήνη εδώ
Περισσότερα για το πρόγραμμα του ΟΣΑ και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτεεδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου