Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπε-δημοσκόπε είσαι εδώ;


Οι Δημοσκόποι έχουν κάτι  από τους  οιωνοσκόπους : Δεν μελετούν την ολότητα της εικόνας αλλά αντιπροσωπευτικά (κατά πως θεωρούν ) στοιχεία της πραγματικότητας. Οι Δημοσκόποι μας παρέχουν τριτεύουσες υπηρεσίες – όπως λόγου χάρη την πιθανολόγηση ενός εκλογικού αποτελέσματος 2 ώρες πριν την οριστική καταμέτρησή του.  Οι δημοσκόποι είναι μέρη μιας προεκλογικής βαβούρας που κάποιοι γουστάρουν όσο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Εν τέλει, οι δημοσκόποι είναι ανεξέλεγκτοι όσο οι μάντεις των Δελφών – και από αυτή την άποψη μπορούν να συνεγείρουν ή να κοιμίζουν.

Κοντολογίς, οι δημοσκόποι θα μπορούσαν να στρώσουν στη δουλειά τους προορισμένους για απώλεια ή να τσιγκλίσουν τους ευρισκόμενους πολύ κοντά στην επιτυχία. Όταν οι πρώτοι ή οι δεύτεροι δεν κάνουν ό,τι εμμέσως πλην σαφώς τους υπαγορεύουν οι Δημοσκόποι, τότε αρχίζει η καταγγελία του γιαλού :  Ο οποίος και κηρύσσεται στραβός !
Εν όψει έργο του Βαγγέλη Ρίνα 

Να τι γράφει το antinews.gr επί του ζητήματος :

Το  έχουμε ξαναγράψει στις τελευταίες αναμετρήσεις. Αν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν φιλότιμο και τσίπα θα έπρεπε να καταθέσουν τις άδειές τους και να πάνε να γίνουν χαρτορίχτρες. Ίσως θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα εκεί και δεν θα παίδευαν όλο τον ελληνικό λαό.
Βεβαίως, κάθε φορά το λέμε και κάθε φορά οι δημοσκόποι δημιουργούν κλίμα, παίζουν παιχνίδια, στήνουν αποτελέσματα.
Ίσως δε και τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι η αντίδραση του κόσμου σ' αυτά τα στημένα γκάλοπ μέσων ενημέρωσης που θέλουν να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό.
Για σκεφτείτε τι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία 2 μονάδες μπροστά έδειχναν κάποιοι. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο στημένο είναι το παιχνίδι.
Και όλοι οι «σοβαροί» γκαλοπατζήδες – παπατζήδες που έδιναν ντέρμπι και τη ΝΔ να χτυπά στα ίσια τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή, καλύτερα να παραιτηθούν. Εξευτελίστηκαν, δεν πρέπει να εμφανίζονται ούτε καν να μιλήσουν στα κανάλια.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να τους απαξιώσει, να μην τους διαβάζει, να μην μπαίνει στα site που δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις, να μην αγοράζουν τις εφημερίδες που τις παραγγέλνουν.
Πρόκειται για κανονικό στήσιμο, για μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου πριν πάνε στις κάλπες. Και για να πούμε την αλήθεια έχει δίκιο και ο Καμμένος και τα άλλα κόμματα που τους κατηγορούν ότι δείχνουν αποτελέσματα άλλα αντί άλλων.
Κάποτε πρέπει να μπει τέλος στο όνειδος των δημοσκόπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου