Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΓΕΔΥ: «Να σταματήσει επιτέλους η νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων»




Θέμα : «Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στην Ανατολική Αττική για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».
Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων
Αθήνα 5-10-2015


Το πόσο σύνθετο και πόσο ιδιαίτερο, πολιτικά και κοινωνικά, είναι το θέμα των αυθαιρέτων ασφαλώς μπορεί να γίνει κατανοητό από τον καθένα. Όμως εκείνο που δεν μπορεί να παραβλεφθεί, από κανέναν και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία, τους τοπικούς Βουλευτές και τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης* που έκαναν παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είναι το ισχύον νομικό πλαίσιο για το χειρισμό αυτών των υποθέσεων (δασική-περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία), το οποίο δεν επιτρέπει οιασδήποτε λογικής υπερβάσεις ή διαφορετικό και κατά περίπτωση χειρισμό των θεμάτων αυτών από τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης.

Στις υποθέσεις της Ανατολικής Αττικής που απασχόλησαν και τα ΜΜΕ έχουν προηγηθεί πράξεις της διοίκησης, δικαστικές προσφυγές και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες επιβάλλεται η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων. Δηλαδή οι θιγόμενοι πολίτες έχουν εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που προβλέπονται.

Η εύλογη απορία που δημιουργείται δεν αφορά στην αντίδραση των πολιτών, αλλά στη σπουδή ορισμένων πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, να μπουν στη λογική της «πολιτικής διαχείρισης» αυτής της υπόθεσης και ουσιαστικά να στραφούν κατά της δέσμιας υποχρέωσης της πολιτείας να εφαρμόσει τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων.
Σχετικά : "Πάντοτε υπήρχαν λόγοι αναστολής της κατεδάφισης αυθαιρέτων"
http://oikologein.blogspot.gr/2015/10/blog-post_5.html

Η πολιτική ηγεσία
των Υπουργείων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, θα πρέπει να λάβει υπόψη της την ανάγκη προστασίας των δασών, που στη χώρα μας είναι περιουσία του Δημοσίου και να διαλέξει ανάμεσα στην υποκρισία και το λαϊκισμό από τη μια πλευρά που εκφράζονται με «κινητοποιήσεις», «αναβολές και προσκόμματα» που στοχεύουν άμεσα ή έμμεσα στη λειτουργία του Κράτους και την υπευθυνότητα και τη σταθερότητα απόδοσης δικαίου από την άλλη, που εκφράζεται μέσα από την θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων εξουσιών της πολιτείας.

Η ΠΟΓΕΔΥ και η Π.Ε.Δ.Δ.Υ, ζητούν από τα εμπλεκόμενα στο θέμα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, να στηρίξουν το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δασών, και την Ελληνική Δικαιοσύνη οι αποφάσεις της οποίας πρέπει να εκτελούνται και να συμβάλλουν ενεργά στο να σταματήσει επιτέλους αυτή η νοοτροπία των πελατειακών σχέσεωνπου καλλιεργείται χρόνια τώρα σε περιοχές οικιστικού ενδιαφέροντος όπως η Αττική.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βρουν δίπλα τους όλους τους Έλληνες Πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου