Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κατερίνα Θανοπούλου, ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΜΝΗΜΗ

Οι Εκδόσεις Άπαρσις και η Κατερίνα Θανοπούλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής με τίτλο " Λαβύρινθος Μνήμη ".
Θα μιλήσουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Θανάσης Μπαρτζώκας.
Θα διαβάσουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου, Ανδρέας Κουζέλης, Λευτέρης Λουκαδής, Αγγελική Κασσόλα.
Τραγούδι: Καλλιόπη Βέττα.
Πιάνο: Γιάννης Κ. Ιωάννου.
Γεννημένη στην Αθήνα από πατέρα Αρκά και μητέρα Κρητικιά, σπούδασε στο Μαθηματικό και συνέχισε τις σπείρες της εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς (μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση, στη Διαπολιτισμική, στην Εξαποστάσεως), δουλεύοντας παράλληλα σε άλλους τόσους. Το 2010 μονιμοποιήθηκε ως εκπαιδευτικός Ειδικής Εκπαίδευσης-Αγωγής.
Στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» και ανέλαβε καθήκονταΑντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής. Πολιτικοποιημένη από τα μαθητικά χρόνια ως σήμερα στη μαχόμενη, ριζοσπαστική αριστερά, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης.
Από φοιτήτρια ασχολήθηκε ενεργά με θέματα πολιτισμού. Από τη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου ως τις επαγγελματικές παραστάσεις στο «Καφέ-Θέατρο» Ηρακλείου Κρήτης, κ.α. Το 1990 δημιούργησε μια παιδική θεατρική ομάδα στην Καστοριά και ανέβασε τη «Φρουτοπία» και τον «Οδυσσεβάχ». Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα φοιτητικού περιοδικού, όπου προδημοσιεύτηκαν ποιήματά της, και αργότερα (1990) στην εκδοτική ομάδα τοπικής καστοριανής εφημερίδας.
Συμμετείχε επίσης στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Το θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας» (1998-2000).
Γράφει σε χαρτιά και σε πακέτα τσιγάρα τριάντα χρόνια.
Ψάχνεται και ψάχνει ακόμα, φτάνοντας ως την τωρινή απόπειρα ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΜΝΗΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου