Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Οι περιπέτειες του κατοικείν, η «Εθνική αστέγων» και η ΑΕΚ




Όπως η χελώνα με το έτοιμο κέλυφος, έτσι και  ο άνθρωπος έκανε  προ αμνημονεύτων χρόνων  κάτι ανάλογο, κατοικώντας   στα σπήλαια …Στη συνέχεια ήλθαν οι μεγαλιθικές κατασκευές στον ανοιχτό χώρο, που ήταν κανονικό μοντάζ μεγάλων λίθων συνήθως σε περιοχές  με φυσική «οχυρωματική» λειτουργία, που βλέπουμε σήμερα  εδώ κι εκεί στην ελληνική επικράτεια, ιδιαίτερα στα «Δρακόσπιτα» της Εύβοιας. Έπειτα είχαμε  πιο σοφιστικέ κατασκευές με μικρότερα δομικά υλικά και συνεκτικές ύλες- ασβεστοκονίαμα , τσιμέντο -  χωρίς να λείψουν οι σκηνές  των νομάδων σε κάποια  γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Στη συνέχεια έκαναν αισθητή τη παρουσία τους τα πλεούμενα ποταμόσπιτα  – η Ολλανδία διαθέτει πλήθος από αυτά, και τέλος το εκκεντρικότερο όλων :Ο κύριος Μπρους Κάμπελ ,ο οποίος  μετέτρεψε  ένα αεροπλάνο των Ολυμπιακών αερογραμμών που  έκανε υπερατλαντικές πτήσεις την δεκαετία του 1960, σε κατοικία !


Ο Κάμπελ εγκατέστησε το αεροπλάνο  στο δάσος του Πόρτλαντ θυμίζοντας μιαν άλλη περίπτωση αεροπλάνου  σε δάσος (στην Πάρνηθα !), με στόχο  τη λειτουργία του ως καφετέριας !

Ήταν τότε, επί εποχής «Νέας Οικολογίας»,  που ο υποφαινόμενος είχε αρθρογραφήσει γι αυτό  το μοναδικό «αεροπορικό αυθαίρετο»  δίπλα σε εθνικό δρυμό….

Και τι σχέση έχει η ΑΕΚ με όλα αυτά – θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Απαντώ : Έχει και παραέχει. Γιατί η τελευταία εξέλιξη του κατοικείν  κατέληξε στο μη κατοικείν μεγάλου μέρους του πληθυσμού, δηλαδή στην απουσία κατοικίας, δηλαδή στους άστεγους  !

 Οι άστεγοι λοιπόν,  που υφίστανται τόσες κακουχίες και ταλαιπωρίες, που βιώνουν τόσες ανασφάλειες και έχουν (υποθέτω)  ως πρωταρχικό μέλημα να βρουν ένα χώρο( κι ας είναι κοτέτσι )για να στεγαστούν, συγκρότησαν μέχρι και «Εθνική Ποδοσφαίρου» (!) και παίξανε μπάλα με την ΑΕΚ !

Το αποτέλεσμα (6-1 υπέρ της ΑΕΚ) μπορεί να σημαίνει,  ή ότι η ΑΕΚ τους λυπήθηκε ή ότι αυτοί ήταν λάϊτ αστεγοι  ή κάτι άλλο, που δεν προς το παρόν δεν  ξέρω …







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου